Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Swap silnika 1.9TDI 90PS AHU na 1.9TDI 131PS AVF oraz skrzyni 6 biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam jestem ciekaw czy wszystko ogarnął przy przekładce , ma ktoś w ogóle kontakt z Sebą ??

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

chyba tez mnie to czeka :decayed: ale te kable straszą

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odswiezam kotleta. Czy prościej nie było kupić kompletnej wiązki z a41.9pd? Właśnie zaczynam zbierać taile na swap i chciał bym jak najmniej rzeźbić przy elektryce. Ja jednak 2.5 zmieniam na 1.9

Opublikowano

Jestem w trakcie przekladki tzn w sumie koncze powoli, bo zostal wydech i fmic ;-) ja przechodzilem z 1Z na AVF, kabelkologua opisana w pierwszym poscie jak najbardziej przydatna i w sumie nie bylo zadnego problemu laczy sie z kompem itd bez problemu jest kilka pierdół ktore trzeba dodatkowo ale nic strasznego. Najwaznjejsze by miec kompletna wiazke od PDka i gra :)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

ale od pd a4 czy jak np kupie swap z passata to mogę śmiało tą wiązkę przerobić?

jak potem ma się sprawa z immo i licznikiem?

Opublikowano

Jak kupisz silnik z paska To zeby on miał wiązkę kompletną ze sterownikiem i bezproblemu wg 1-ego posta sobie przerobisz :wink: ja immo wypierniczyłem, w przedlifcie chyba by nie zagrało, z resztą nie potrzebne To się nie zagłębiałem ;)

Opublikowano

Odnośnie mimo Dawales komuś czy sam to robiles? Sory za tyle pytań ale wolę się porzadznie przygotować żeby potem nie stał mi miesiąc na podwórku:)

Edytowane przez kozunia13

Opublikowano

Luz, pytaj śmiało o wszystko :D immo dawałem koledze który się tym zajmuje i mi ogarnął :wink: Z rzeczy które pamiętam, To jeszcze silnik fajnie brać z wężami wodnymi od nagrzewnicy, bo są na szybko złącza, plasticzek pod zbiorniczek wyrównawczy który trzyma dwie wtyczki od czujnik wałka i wału korbowego, flansza(dystans) pomiędzy silnik i skrzynie(jeżeli jest 6 biegowa), jak przechodzisz z 2.5 tdi To część wydechu za turbo, jak mi się coś przypomni to dopisze :P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Znowu odgrzebuje kotleta;) czy silnik o oznaczeniu ASZ również podejdzie do a4?

Opublikowano

ASZ jest montowany poprzecznie, a ty masz wzdłuż. Ale slupek jest taki sam :) lapy przekladasz od swojego i ok.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Łapy i cały osprzęt, turbo, kolektory, filtr paliwa, weze wodne itd ;)