Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak zasilania zamka centralnego w klapie bagażnika.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie mam pytanko. Mianowicie Kilka dni temu zalało mi auto podczas jebitnej ulewy (zapchany odpływ pod aku.). Nie wiem dokładnie którędy ale woda przedostała się do wnętrza pojazdu tak że pod pedałami  na dywaniku miałem ok. 5cm wody. Po ogarnięciu tematu z zalaniem rozkminiłem że nie działają szyby, lusterka, centralny zamek. Okazało się że moduł komfortu pływał niczym statek po oceanie. Ok. poczytałem, wyczyściłem etanolkiem, wysuszyłem zmontowałem i zwariowałem bo zadziałał. Szyby, klima lusterka, centralny zamek normalnie wszystko git. No ale jak w temacie podczas pierwszej walki przed rozkminką o zalanym module, zauważyłem że zamek w klapie bagażnika nie zasprzeglał i cały czas odbijał. No nic jak zjebany silniczek pomyślałem i na szybko rwanie tapicerki i rozsprzeglenie słowniczka z tym drucikiem popychającym. Zamek odbił zamknąłem bagażnik i wiór do domu bo padało. Dzisiaj wziąłem się za temat i okazuje się ze nie mam zasilania na słowniczku(sprawdzałem probówką jak i podłączałem nowy siłowniczek). Cały centralny działa wszystkie inne bajery sterowane modułem komfortu też. Czy to możliwe że akurat coś zepsuło się w tym module czy raczej złośliwość rzeczy martwych i szukać po kablach w peszlu. Ktoś? coś kiedyś miał podobnie?  

Opublikowano

Dobra ogarnięte.

Moduł Komfortu jednak był padnięty, mimo tego że wydawał się być sprawny.