Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Uszkodzona świeca żarowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przed Bożym Narodzeniem miałem identyczny problem. Rano, po mroźniej nocy nie mógł zapalić. :kox:

Jedyną metodą było podłączenie kablami drugiego akumulatora i w tedy w bólach zapalał. Na początku pracował bardzo nierównomiernie.

Po podłączeniu do VAG'a okazało się, że 3 świece są nieczynne. Wymieniłem u mechanika cały komplet BERU -> NGK. VAG nie pokazuje błędów, ale teraz przy drugiej fali mrozów widzę, że rozrusznik ponownie ma ciężką pracę.

Chyba czeka mnie jeszcze wymiana akumulatora. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

AKJAM - nie masz co się bać, ja nie jestem jakimś mechanikiem ,tylko z reguły wszystko robie sam .

prosta sprawa tak jak kolega opisał ,tylko te podłączenia świec żarowych to ściągałem długimi płaskoszczypami żeby nic nie uszkodzić, śrubokrent potrzebowałem przy dociśnięciu podłączen na sam koniec.

A świece żarową kupiłem drugą,ale już BERU ,która rużni się ostatnią cyferką-009 a orginał ma-004 ale tylko takie mają po sklepach ,a silnik mój BLB to jest 16V.

Opublikowano

Ja tez sam wymienilem u siebie swieczki,naprawde nic trudneg.Kolega bardzo dokladnie opisal ta czynnosc.

Pozdrawiam

Opublikowano

C.D.

Panowie- dokończę to co szybciej opisywałem.

Kupiłem na Allegro przekażnik ten od swiec żarowych ( 461 ) miał być nowy, co sprzedający zapewniał ,a wysłał używany,ale na szczęście po zamontowaniu okazało się ,że jest dobry .

Auto pali jak należy ,nic nie zadymi, nie zatrzęsie, rano jest OK. Czyli winą awari była spalona świeca i przekaznik. Usterka usunięta za kwotę 115 zł. robocizna własna.

:good: Zostało mi jeszcze do usunięcia mrugający prawy ksen w trakcie hamowania i brak mocy , ale to już gdzie indziej do opisania.

Opublikowano

Koledzy jakie świece zakładacie - oznaczenia/model?

Opublikowano

Koledzy jakie świece zakładacie - oznaczenia/model?

BERU - wszystko jest w tym temacie, wystarczy poczytać.