Opublikowano 17 Stycznia 20251 r Zamontowałem modul tpms. Ile czasu kalibrują się czujniki? Przejechalem kilka km i nic
Opublikowano 17 Stycznia 20251 r Can High pod kanapa wtyczka t54. Wypiąłem z pinu 12 ale jest pomarańczowo szary a nie cały szary. A can low ma kolor pomarańczowo brazowy wypiąłem z pinu 30. Więc dobrze jest na moje. Komunikacja z modułem tpms jest Edytowane 17 Stycznia 20251 r przez kris_91
Opublikowano 17 Stycznia 20251 r 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Robiłeś jazdę próbną czy na postoju tylko sprawdzasz? Pojeździłem trochę z 15km. I wywaliło ten błąd. Teraz po skasowaniu wraca po kilku metrach. Na liczniku niema bledu tylko w DTC. Czujniki w kołach mam już 2 lata ale to raczej nie ich wina.
Opublikowano 17 Stycznia 20251 r Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi.
Opublikowano 17 Stycznia 20251 r 10 minut temu, polo25 napisał(a): Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi. Ustawienia w nastawach? Wyskakuje ze trzeba będzie robić parametryzacje. A wprowadzałeś w nowe w adaptacjach?
Opublikowano 17 Stycznia 20251 r Tak w adaptacjach wprowadzałem, u mnie nie trzeba było robić parametryzacji, wszystko później ruszyło.
Opublikowano 18 Stycznia 20251 r Ja też mam używany, próbowałem podmiany sterownika na inny i była taka sama sytuacja, wymieniłem nawet wszystkie cztery czujniki w kołach i też nic to nie dało... u mnie nie chciało pokazywać jak zmieniłem koła letnie na zimowe, dopiero jak zrobiłem tak jak wyżej pisałem to ruszyło.
Opublikowano 18 Stycznia 20251 r 16 minut temu, kris_91 napisał(a): Zrobiłem 20km i poszło? Super Czujniki kupiłeś ori czy na ali?
Opublikowano 18 Stycznia 20251 r 14 minut temu, Muskel1 napisał(a): Super Czujniki kupiłeś ori czy na ali? Z ali
Opublikowano 18 Stycznia 20251 r 42 minuty temu, kris_91 napisał(a): Zrobiłem 20km i poszło? Z czystej ciekawości, co było przyczyną pierwotnego błędu i braku odczytu?
Opublikowano 18 Stycznia 20251 r 4 minuty temu, wojtek326 napisał(a): Z czystej ciekawości, co było przyczyną pierwotnego błędu i braku odczytu? Szczerze nie wiem sam. Poklikałem parę razy zapamiętaj cisnienie podczas jazdy ale nic. Jechałem dalej i nagle wyskoczyły ciśnienia na mmi
Opublikowano 8 Stycznia8 Sty Witam u Mnie po dolozeniu takiego zestawu nie mogę zapisać aktualnej wartości ciśnienia nie mam pojęcia co może być nie tak