kris_91 Opublikowano Piątek o 17:15 Opublikowano Piątek o 17:15 Zamontowałem modul tpms. Ile czasu kalibrują się czujniki? Przejechalem kilka km i nic
kris_91 Opublikowano Piątek o 17:51 Opublikowano Piątek o 17:51 Raczej jakbym kable can L i H pomieszał to by wywaliło blad?
kris_91 Opublikowano Piątek o 18:23 Opublikowano Piątek o 18:23 (edytowane) Can High pod kanapa wtyczka t54. Wypiąłem z pinu 12 ale jest pomarańczowo szary a nie cały szary. A can low ma kolor pomarańczowo brazowy wypiąłem z pinu 30. Więc dobrze jest na moje. Komunikacja z modułem tpms jest Edytowane Piątek o 18:23 przez kris_91
kris_91 Opublikowano Piątek o 19:24 Opublikowano Piątek o 19:24 Taki błąd wskakuje po chwili. Log-WAUZZZF47GA040430.txt
Muskel1 Opublikowano Piątek o 20:08 Opublikowano Piątek o 20:08 Robiłeś jazdę próbną czy na postoju tylko sprawdzasz?
kris_91 Opublikowano Piątek o 20:12 Opublikowano Piątek o 20:12 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Robiłeś jazdę próbną czy na postoju tylko sprawdzasz? Pojeździłem trochę z 15km. I wywaliło ten błąd. Teraz po skasowaniu wraca po kilku metrach. Na liczniku niema bledu tylko w DTC. Czujniki w kołach mam już 2 lata ale to raczej nie ich wina.
Muskel1 Opublikowano Piątek o 20:31 Opublikowano Piątek o 20:31 Wygląda na brak komunikacji z czujnikami.
polo25 Opublikowano Piątek o 20:39 Opublikowano Piątek o 20:39 Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi.
kris_91 Opublikowano Piątek o 20:50 Opublikowano Piątek o 20:50 10 minut temu, polo25 napisał(a): Masz podobny błąd jak było u mnie, jeździłem codziennie przez tydzień i nie wskoczyły dane, sprawdź podczas jazdy vcds w parametrach rzeczywistych czy pokazuje Ci dane z czujników, u mnie pokazywało ale nie mogło przypisać czujników, zrobiłem ustawienia fabryczne sterownika i przypisałem ręcznie każdy z 4 czujników do sterownika i dopiero wtedy zaczęło u mnie pokazywać ciśnienie na mmi. Ustawienia w nastawach? Wyskakuje ze trzeba będzie robić parametryzacje. A wprowadzałeś w nowe w adaptacjach?
polo25 Opublikowano Piątek o 21:24 Opublikowano Piątek o 21:24 Tak w adaptacjach wprowadzałem, u mnie nie trzeba było robić parametryzacji, wszystko później ruszyło.
kris_91 Opublikowano Sobota o 06:23 Opublikowano Sobota o 06:23 No mam używany sterownik do TPMS może dlatego tak jest?
polo25 Opublikowano Sobota o 07:41 Opublikowano Sobota o 07:41 Ja też mam używany, próbowałem podmiany sterownika na inny i była taka sama sytuacja, wymieniłem nawet wszystkie cztery czujniki w kołach i też nic to nie dało... u mnie nie chciało pokazywać jak zmieniłem koła letnie na zimowe, dopiero jak zrobiłem tak jak wyżej pisałem to ruszyło.
Muskel1 Opublikowano Sobota o 07:57 Opublikowano Sobota o 07:57 16 minut temu, kris_91 napisał(a): Zrobiłem 20km i poszło😁 Super Czujniki kupiłeś ori czy na ali?
kris_91 Opublikowano Sobota o 08:12 Opublikowano Sobota o 08:12 14 minut temu, Muskel1 napisał(a): Super Czujniki kupiłeś ori czy na ali? Z ali
wojtek326 Opublikowano Sobota o 08:22 Opublikowano Sobota o 08:22 42 minuty temu, kris_91 napisał(a): Zrobiłem 20km i poszło😁 Z czystej ciekawości, co było przyczyną pierwotnego błędu i braku odczytu?
kris_91 Opublikowano Sobota o 08:37 Opublikowano Sobota o 08:37 4 minuty temu, wojtek326 napisał(a): Z czystej ciekawości, co było przyczyną pierwotnego błędu i braku odczytu? Szczerze nie wiem sam. Poklikałem parę razy zapamiętaj cisnienie podczas jazdy ale nic. Jechałem dalej i nagle wyskoczyły ciśnienia na mmi
Rekomendowane odpowiedzi