Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i kodowanie czujników ciśnienia i temperatury TPMS w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba zostawię to tak jak jest błędów na desce nie mam a rozmawiałem z wulkanizatorem to takie ciśnienie może być w oponach 

Opublikowano

Jak rozmiar opon?

Opublikowano

245/40 18

Opublikowano

3,3 Bar to za dużo dla opon w tym rozmiarze.

Opublikowano

Byłem u wulkanizatora to sprawdzał i gdzieś wyczytał na oponie to ze max może być 3,5 bar to teraz już nie wiem 

Opublikowano

No ale to max. Nie jeździmy na za wysokim ciśnieniu. Masz na naklejce na drzwiach kierowcy jakie powinno być ciśnienie dla tego rozmiaru. 

Przy w pełni załadowanym aucie na letnich oponach ciśnienie na tylnej osi 3,0 Bar, 

Na zimówkach 3,2 Bar.

20260117_211150.jpg

Opublikowano

Tez widziałam ta naklejkę I niezbyt mi to pasuje,ponieważ jak wjadę w studzienkę kanalizacji to słuchać bardziej,a ten soft zapisany jest pewnie w antenie od czujników,i jak bym zamówił samą antenę z softem do Audi 4M0 907 273 B to czy by to zadziałało czy antena by szczytala te czujniki od softu którego mam 

Opublikowano

Parametry zapisane są w sterowniku. Czujniki podają tylko wartości rzeczywistych ciśnień.

Opublikowano

W sterowniku czyli ten sterownik znajduje się w antenie?

Pytam ponieważ w zestawie którym otrzymałem to były czujniki instalacja przewodowa i antena to na to wychodzi ze sterownik 65 znajduje się w antenie 

Opublikowano

Tak. 

Sterownik to ta czarna skrzynka z numerem części.

Opublikowano

Ok czyli antena tylko teraz pytanie ostatnio chciałem zamówić od tego samego sprzedawcy następne 4 czujniki z softem do audi 4M0 907 273 to wyskoczyły mi w kolorze czarnym a jak klikałem z softem tym co mam zmieniały na kolor pomarańczowy taki co mam,to wyglądało by że te wartości i soft jest zapisany w czujniku?

No I kolejna sprawa czy antena czyli sterownik z ktory chce zamówić z softem do Audi będzie zczytywac te czujniki które posiadam aktualnie zamontowane?

Czy trzeba będzie znowu jakoś przypisywać te czujniki do nowego sterownika 

No I kolejna sprawa może ktoś podpowie obecne czujniki pokazuja tylko wartości ciśnienia w oponach a nie pokazuja temperatury otoczenia być może przez to że obecnie mam tu gdzie jestem temperaturę na minusie a w Mmi pokazuje 0 jak będzie plus to 10 stopni to pewnie pokaże?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam formułowiczów dzisiaj postanowiłem zmienić sterownik kontrolowania ciśnienia w oponach czyli Antenę o numerze softu ŚW: 5Q0 907 273 B na Sterownik original o numerze softu SW 4M0 907 273 B i problem polega na tym ze nie pokazuje żadnego parametru ciśnienia a w Mimi wyskakuje komunikat dany system jest obecnie nie dostępny po podpieciu vcds wywala błąd brak nastw podstawowych i niewiarygodne zestaw danych. Obstawiam ze pewnie będzie potrzebna parametryzacja sterownika? Albo coś innego po niżej wrzucam fotkę sterownika i pełny autoskan20260223_212953.jpg

Opublikowano

Witam Kolegów podpowie ktoś czy Parmateryzacja tego sterownika pomoże coś?

Opublikowano

Powinna.

Opublikowano

Witam formułowiczów napisałem do vcp mają tylko taki plik a4_4m0907273b.flash do tego sterownika będzie pasował

Opublikowano

To jest flash, a nie zestaw danych.

Opublikowano

To może ten plik zawiera już w sobie odpowiedni zestaw danych?

Opublikowano

Flash to flash, a zestaw danych, to zestaw danych. Są to dwa różne pliki.

Opublikowano

A cha to zostaje mi szukać dalej odpowiedniego pliku