4Health Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Siema mam problem z moja audi 1.8t AVJ 150 km 2002r. Silnik po generalnym remoncie i zrobiłem kilka modyfikacji wtryski,pompa,turbo,cooler. Niestety auto nie chodzi tak jak powinno odpala ale cały czas wypada zapłon sprawdzałem iskrę i ona jest ale słaba i to bardzo w dodatku jej kolor jest fioletowy. Cewki seryjne świece beru irydowe. Każda pomoc mile widziana
zionx Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Świece mają być ngk pfr6q to raz, dwa, to nie komarek że sprawdzasz "mocność iskry" oczami, tylko podłączasz kompa i sprawdzasz na vcds'ie błędy i na którym garze wypada zapłon
4Health Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Gdybym nie sprawdził w ten sposób iskry to vcds nie pokazał by mi ze jest ona słaba jedyny co pokazał to problem na 3 cylindrze był dlatego sprawdziłem jak daje świece wszystkie dają słaba bo powinny błyskać jasnym jednostajnym światłem podmieniłem cewki z drugiej 1.8t było to samo lepiej od tfsi chodziły ale dalej nie było to samo zmieniłem tez świece ale dalej to samo a dzisiaj w ogóle nie daje iskry a vcds nie czyta sterownika jakby się spalil ale to wręcz nie możliwe bo nie był nic ruszany i w tym monecie nie wiem co to może być stad pisze na forum bo pierwszy raz mam taka sytuacje
zionx Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 No to chyba sterownik silnika ci padł
Rekomendowane odpowiedzi