Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po montażu radia z androidem (wzór RNS-E) nie grają mi głośniki z tyłu i subwoofer. Może ktoś podpowiedzieć jak to ogarnąć ? Jaki konwektor kupić jak to podłączyć ?

Opublikowano

1. Jakie radio było fabrycznie?

2. Jaki system audio, ASS czy Bose?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

1. Jakie radio było fabrycznie?

2. Jaki system audio, ASS czy Bose?

Radio było concert 2

A system zwykłe bez bose

Opublikowano

Taki moduł załatwi sprawę.

ALLEGRO.PL

Opublikowano
  • Autor

Ok tylko będę musiał poszukać samego modułu bez tego całego zestawu.  A jak to podłączyć?

Edytowane przez Dziurra

Opublikowano

Wpinasz ten moduł pomiędzy oryginalną wiązkę a radio.

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, Muskel1 napisał:

Wpinasz ten moduł pomiędzy oryginalną wiązkę a radio.

No dobra co zrobić z kablem od chincze i wyburzenia wzmacniacz ? Gdzie to podłączyć ?

Opublikowano
  • Autor

Tutaj mam wszystkie przejściówki do tego radia

20210710_161845.jpg

Opublikowano

Ten wpinasz w radio, do niego wpinacz ten moduł co kupisz i moduł wpinasz do instalacji w aucie. 

Screenshot_20210822-195945_Opera.jpg

Opublikowano

Wzbudzenie wzmacniacza i sygnały liniowe na tył podłączasz do czerwonej kostki instalacji. Masz ją w aucie za radiem. W dokupionym module też jest czerwona kostka właśnie do tego. 

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Muskel1 napisał:

Wzbudzenie wzmacniacza i sygnały liniowe na tył podłączasz do czerwonej kostki instalacji. Masz ją w aucie za radiem. W dokupionym module też jest czerwona kostka właśnie do tego. 

Czyli chincze wpinam w w przejściówka od radia A wzbudzenie do czerwonej kostki ? Dobrze rozumiem? Masz może schemat tej kostki?

Opublikowano

Nie wpinasz żadnych chinchów. Masz wzmacniacz fabrycznie zamontowany w aucie, tak? Do tylnych głośników i subwoofera?

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał:

Nie wpinasz żadnych chinchów. Masz wzmacniacz fabrycznie zamontowany w aucie, tak? Do tylnych głośników i subwoofera?

Tylko ze ja mam dodatkowy wzmacniacz z tuba Jbl  A nie chodzi mi o ori wzmacniacz

Opublikowano

To pisz o tym od początku. Nigdze na ten temat nawet wzmianki nie ma.

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, Muskel1 napisał:

To pisz o tym od początku. Nigdze na ten temat nawet wzmianki nie ma.

Sorki, jesteś w stanie mi pomóc ?:decayed:

Opublikowano

Podsumuje.

Masz radio Android,  fabrycznie system aktywny Audi sound system czyli oryginalny wzmak zasila tylne głośniki i fabryczny sub w bagażniku.

Do tego zestawu chcesz dołożyć wzmacniacz, który będzie napędzał subwoofer? Czy coś innego? 

Czy ten wzmacniacz był już w tym aucie podłączony ze starym radiem concert 2? Czy dopiero teraz chcesz go podłączyć z androidem?

Opublikowano
  • Autor

Był podłączony ale na sztukę poprzez taką przejściówka że zamiast tylnych głośników i ori sub grała sama tuba Jbl. Ale to było tylko na 2 tygodnie bo później wymieniłem radio i myślałem że uda mi się to jakoś podłączyć wszystko do tego radia .

Opublikowano

Ten wzmacniacz co ma napędzać? Tylko suba jbl?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Ten wzmacniacz co ma napędzać? Tylko suba jbl?

Tak,  wzmacniacz ma plus i minus.  Do tego wzbudzenia dociągnięte do radia.  No tuba jbl podłączona kabelkiem  do wzmacniacza i z niego chincze do radia .

Opublikowano

Tak jak wyżej już napisałem. Do androida wpinasz na czerwono zakreśloną kostkę, do tej kostki wpinasz dokupiony adapter/przejściówkę, do przejściówki wpinasz oryginalną instalacje samochodową, to są 3 kostki, brązowa iso, czarna iso i czerwona mini iso (niekiedy też mini iso były czarne). 

Sygnały liniowe do dokładanego wzmaka i suba czyli te chinche to przewody zakreślone na niebiesko. Wpinasz je do androida.

Wzbudzenie dokładanego sube i wzmaka znajduje się w wiązce zakreślonej na czerwono, w niebieskim przewodzie ANT (zielona strzałka) lub do przewodu opisanego jako REM lub AMP. Musisz najlepiej poszukać przewodu oznaczonego jako AMP lub REM/Remote i tam wpiąć wzbudzenie wzmacniacza, ponieważ może się okazać, że na przewodzie ANT (antena) może pojawiać się tylko wtedy napięcie gdy przełączysz w tryb radia.

Screenshot_20210824-122337_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1