Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio Android

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

1. Myślisz że będzie git ten adapter ?
2. Zrozumiałem ale teraz w które chincze mam wpiąć moje dwa ? :grin:
3. Generalnie to mam cztery kostki w aucie ( czarny, brązowy, czarny i czerwony). Aktualnie mam podłączone wszystko tak jak napisałeś tylko bez adapteru i nie gra wgl tył. Jak zastosuje ten adapter to wszytko bedzie grało ?

ALLEGRO.PL

Opublikowano

1. Ten adapter jest pod system Bose zgodnie z opisem. Ty nie masz Bose więc się nie nadaje. 

2. Wpinasz w które chcesz w zależności od tego czy sub ma  czerpać sygnał liniowy z przednich czy z tylnych kanałów. Jeżeli dobrze widzę jest nawet oddzielny kanał na subwoofer (niebieskie chinch) i tam możesz się wpiąć. 

3. Bez adaptera tył nie zagra bo jest zasilany nie bezpośrednio z radia, tylko napędza go wzmacniacz. Wzmacniacz musi dostać sygnały liniowe z radia, ktòrych Android w tej chwili bez adaptera nie podaje. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Muskel1 napisał:

1. Ten adapter jest pod system Bose zgodnie z opisem. Ty nie masz Bose więc się nie nadaje. 

2. Wpinasz w które chcesz w zależności od tego czy sub ma  czerpać sygnał liniowy z przednich czy z tylnych kanałów. Jeżeli dobrze widzę jest nawet oddzielny kanał na subwoofer (niebieskie chinch) i tam możesz się wpiąć. 

3. Bez adaptera tył nie zagra bo jest zasilany nie bezpośrednio z radia, tylko napędza go wzmacniacz. Wzmacniacz musi dostać sygnały liniowe z radia, ktòrych Android w tej chwili bez adaptera nie podaje. 

a ten bedzie git ? 

ALLEGRO.PL

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Te powinny pasować.

Opublikowano
  • Autor

Dobra zamawiam i dam znac co i jak :D
Dzieki mordeczko i sorki za wprowadzenie w blad :D:D:D 

Opublikowano
  • Autor

W dniu 24.08.2021 o 19:30, Muskel1 napisał:

Te powinny pasować.

Zakupiłem i podłączyłem i jeszcze dwa pytania :D

1. Pod jaki kabelek podłączyć wzbudzenie subofer ? Bo mam tylko 3 luźne. 

2. Od czego jest czerwona kostka ? Nie pasuje mi  kostka w adapter ale tylne głośniki grają. Ale niedługo będę się przymierzał do zmiany kiery na multifunkcje będzie śmigać bez podłączania jej?

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, Dziurra napisał:

2. Od czego jest czerwona kostka ? Nie pasuje mi  kostka w adapter ale tylne głośniki grają. Ale niedługo będę się przymierzał do zmiany kiery na multifunkcje będzie śmigać bez podłączania jej?

20210826_194606.jpg

Opublikowano

Zró zdjęcie tych kostek. 

Czerwona to mini-iso, w krórej siedzą między innymi sygnały liniowe na tył oraz wzbudzenie fabrycznego wzmacniacza. Tam możesz podpiąć wzbudzenie dokładanego wzmaka.  Kostka mini-iso część C1 na pinie nr 6. 

Screenshot_20210826-210912_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Dziurra napisał:

Dobra ale co z tego jeżeli wepnę wzbudzenie w czerwona kostkę jeżeli ona nigdzie nie jest podłączona ? 

20210826_194853.jpg

Opublikowano

W czerwoną kostkę w przejściówce wepnij tą czarną, którą zakreśliłem na czerwono.  W tej zakreślonej w w pierwszej jej części oznaczonej na schemacie jako C1 jest wzbudzenie.

Czerwona kostka instalacji (zakreślona na zielono) pozostaje luzem, czyli nie wpinasz jej nigdzie. 

Screenshot_20210826-221631_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, Muskel1 napisał:

W czerwoną kostkę w przejściówce wepnij tą czarną, którą zakreśliłem na czerwono.  W tej zakreślonej w w pierwszej jej części oznaczonej na schemacie jako C1 jest wzbudzenie.

Czerwona kostka instalacji (zakreślona na zielono) pozostaje luzem, czyli nie wpinasz jej nigdzie. 

Screenshot_20210826-221631_Opera.jpg

A ta czarna nie powinienem w złącze od radia ? Tam mam miejsce na 3 kostki dwie co wychodzą z tego adaptera i ta jedna czarna luźna. A co z kablem od wzbudzenia wzmacniacz?

Opublikowano

Twoja przejściówka,  którą kupiłeś ma 3 kostki rzeńskie i 2 męskie po drugiej stronie.  Kostki rzeńskie wpinasz w kostki instalacji auta, drugie końce przejściówki na których są 2 kostki męskie (brązowa iso i czarna iso)  wpinasz w 2 kostki rzeńskie w wiązkę  przewodów, które były dołączone do radia. Wzbudzenie wzmacniacza znajduje sie tak jak pisałem 2 x w  mini-iso C1 na pinie nr. 6. Wpinasz wię w ten przewód siedzący na tym pinie. 

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Muskel1 napisał:

Twoja przejściówka,  którą kupiłeś ma 3 kostki rzeńskie i 2 męskie po drugiej stronie.  Kostki rzeńskie wpinasz w kostki instalacji auta, drugie końce przejściówki na których są 2 kostki męskie (brązowa iso i czarna iso)  wpinasz w 2 kostki rzeńskie w wiązkę  przewodów, które były dołączone do radia. Wzbudzenie wzmacniacza znajduje sie tak jak pisałem 2 x w  mini-iso C1 na pinie nr. 6. Wpinasz wię w ten przewód siedzący na tym pinie. 

A da radę jakoś się w niego wpiąć czy trzeba ciąć i lutowac ?

Opublikowano
  • Autor

Wszystko już ogarnąłem tylko jeszcze ostatnie pytanie. Jaka przejsciówke ma antenę kupić ? Żeby grało radio?

Opublikowano

Jakie masz teraz? Nieoryginalne radio będzie miało zawsze marny zasięg. Musisz zakupić separator antenowy, który wzmocni nieco odbierany sygnał. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.09.2021 o 21:52, Muskel1 napisał:

Jakie masz teraz? Nieoryginalne radio będzie miało zawsze marny zasięg. Musisz zakupić separator antenowy, który wzmocni nieco odbierany sygnał. 

Jak narazie to wyjście antenowe z auta nie jest podpięte pod radio bo nie pasuje w wejście antenowe w radiu. I muszę kupić jakąś przejsciówke z wyjścia auta na radio. 

Opublikowano

Zrób zdjęcie złącza antenofego, które jest oryginalnie w aucie. Czy to FAKRA?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Muskel1 napisał:

Zrób zdjęcie złącza antenofego, które jest oryginalnie w aucie. Czy to FAKRA?

Tak to FAKRA. 

Opublikowano

To musisz dokupić separator z przejściówką z Fakra na Din.