Sajmon89 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 1.8 t BFB - jak na szybko wymienić sprzegiełko jednokierunkowe alternatora idzie to jakoś odkręcić bez demontażu alternatora?? Jakie klucze potrzebne ?
piotrsob1 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Potrzebny jest taki klucz : allegro.pl ALLEGRO.PL Jak masz dostęp by dojść do sprzęgiełka kluczem pneumatycznym z powyższym kluczem to sprawa szybka i prosta. Jak nie to raczej bez wyciągnięcia altka na stół się nie obejdzie . P.S. Ten klucz z linku odkręci sprzęgiełko tylko pneumatem, chyba że masz troksa który przez jego otwór przypasi do gniazda w wałku altka to odkręcisz to wtedy bez problemu raczej zwykłymi kluczami ... Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez piotrsob1
Sajmon89 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Nie mam takiego. Ale zakupić mogę. Czyli ten klucz i trox wystawy by odkręcić rolkę...??
piotrsob1 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Do troksa jak i do tego zalinkowanego przydały by się jakieś pokrętki , palcami ich nie napędzisz ....
Sajmon89 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Z braku czasu jeszcze się do tego nie zabrałem. We wrześniu będę to rzeźbił może uda mi się bez wyjmowania alternatora.
Sajmon89 Opublikowano 4 Września 2021 Autor Opublikowano 4 Września 2021 Jednak bez wyjęcia altka klucze z mojego zestawy nie podeszły. A i szczotki trzeba nowe założyć ośka z tyłu do przetoczenie bo juz wytarta. Także więcej roboty niż myślałem. Szczotki będę lutować bo za zamiennik regulator w Intercars 140 zł z ceną ich trochę pogięło. Sprzegiełko Ina 105zl to jeszcze do przełknięcia
Rekomendowane odpowiedzi