Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Skrzypienie przy skręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawdź końcówke drążka kierowniczego (u mnie tak było), smar strzykawka i zastrzyk :kox:

Opublikowano

Osobiście nie polecam wstrzykiwania niczego strzykawką chyba, że w planach jest wymiana. A już na pewno odradzam spryskiwania gum czymkolwiek. Guma parcieje od smarów w sprayu. Zlokalizować, który dziad piszczy i wymienić, nawet na Chinola, ale niczego nie wstrzykiwać ani nie spryskiwać :wallbash:

Opublikowano

brat mi powiedzial ze nic nie bedzie wstrzykiwał ze czasami tak piszczy

Opublikowano

oczywiście wstrzyknięcie czegokolwiek tylko w celu zdiagnozowania i wymiany :hi:

Opublikowano

witam, mi zaczelo skrzypiec jak zmienilem opony z zimowek na letnie z 15 na 16 i czy w lewo czy w prawo skrece kierownicą slychac zgrzyt z prawej strony, zamowilem juz wahacz do wymiany tzw. banan prawy (diagnostka stwierdzil ze ten na bank a czy cos jeszcze nie byl wstanie okreslic:/), podczas jazdy coraz glosniej skrzypi (nawet jak ktos wychodzi z auta, czy przejezdzam przez prog zwalniajacy - masakra)Czy aby napewno tylko to wina tego wahacza czy moze cos jeszcze, kazdy sie za mna oglada jak jade, jeszcze 3 dni temu bylo slychac tylko podczas skrecania a od wczoraj juz nawet na prostej drodze...

pozdrawiam...

Opublikowano

Podbijam.. Mam a4 1.6 96r. Przy skręcaniu jadąc i stojąc skrzypi (tak jakby guma o gume) odgłos dochodzi z kierownicy.. Z tego co czytałem to może być drążek kierowniczy.. Ale pewny nie jestem.. Byłem na przeglądzie 2 tygodnie temu i na szarpakach nic nie wyszło z przegubów i wahaczy.. Podjadę na stacje i zobacze może jeszcze raz.. I ile taka wymiana drążka kosztuje?

Opublikowano

I ile taka wymiana drążka kosztuje?

koncowki drazkow kierowniczych z zamiennikow ms sport/DACHSTEIN - 40zl a z febi 65zl + robocizna

Opublikowano

mi tez po tej zimie skrzypialo z obu stron po kolei. okazalo sie ze to dolne przednie wahacze. tylko nie wstrzykiwalem oleju przez gume tylko rozpialem wahacze (na wszelki wypadek wszystkie) zdjalem pierscienie z gum i pod te gumy napchalem smaru i razruszalem. teraz gitara, cichutko :>