ratajeq Opublikowano 27 Października 2021 Opublikowano 27 Października 2021 (edytowane) Dziwne zjawisko... jednego dnia wszystko działa, kolejnego dnia rano nie mogę odpalić samochodu, zegary wariują (tlą się kontrolki, mrugają), wali wykrzyknik od ABS/ESP, nie świeci i nie działa panel od klimy ... objawy się zmieniają losowo z wyżej wymienionych po południu z reguły auto odpala i nie ma żadnych błędów, wszystko działa ... zegary podmieniałem - ten sam objaw VAG pokazał: w ABS 8256 - Please check DTC Memory of Engine Controller P1848 - 35-10 - - - Intermittent wczeniej byl, ale skasowany juz sie nie pojawil: 01435 - Breake Pressure Sensor 1 (G201) 31-10 - - - Intermittent w ECU 18259 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller P1851 - 35-1- - - Intermittent 00626 - Glow Plug Indicator Light (K29) 31-1- - Open of Short to Ground - Intermittent a tak to przykladowo wyglada: Edytowane 27 Października 2021 przez ratajeq
wojtek_lbn Opublikowano 27 Października 2021 Opublikowano 27 Października 2021 Wygląda na kostke stacyjki
ratajeq Opublikowano 27 Października 2021 Autor Opublikowano 27 Października 2021 Godzinę temu, wojtek_lbn napisał: Wygląda na kostke stacyjki No właśnie coś może w tym być. Jutro sprawdzę, ale to co na poniższym filmie właśnie mi podsunęło stacyjkę. https://youtu.be/Cs-5WgYlx5Q
Fazii Opublikowano 27 Października 2021 Opublikowano 27 Października 2021 Główny przekaźnik zasilania ECU sprawdziłeś? Gdy po przekręceniu na zapłon nie podświetla się kontrolka grzania świec tzn., że ECU nie dostaje zasilania. Widać to na filmie https://youtu.be/Cs-5WgYlx5Q
ratajeq Opublikowano 28 Października 2021 Autor Opublikowano 28 Października 2021 9 godzin temu, Fazii napisał: Główny przekaźnik zasilania ECU sprawdziłeś? To ten pod maską, przy komputerze?
ratajeq Opublikowano 30 Października 2021 Autor Opublikowano 30 Października 2021 (edytowane) Okazało się że kostka stacyjki dzięki za pomoc Edytowane 30 Października 2021 przez ratajeq
Rekomendowane odpowiedzi