Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 - regeneracja / zestaw naprawczy zacisku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje podpowiedzi odnośnie układu hamulcowego
auto: A4 B8 2.0TDi CAGB 2008r. 
oznaczenie z wlepki: 1LT
1) płyn hamulcowy ATE SL6 nada się?
2) potrzebuję nr zestawu naprawczego albo namiary na komplet. tłoczek, gumki itp. bo zauwazyłem że moja osłonka tłoczka sie rozwulkanizowała - zmierzyłem tarcze wychodzi mi średnica 312mm (wg. google: 314mm)
3) Zdjęcia zacisku (niestety mądry zrobiłem tylko takie, po południu wrzuce lepsze :D ):
image.png

Opublikowano

Screenshot_2021-11-19-21-32-05-310_pl.allegro.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przy okazji napisz jaki masz sposób na założenie gumowej osłony tłoczka na rant zacisku, w srodku tej gumki jest oring chyba metalowy, powoduje to mocne spasowanie gumki z rantem, ostatnio rąk mi zabrakło zeby to nałożyć, dobrze ze była druga osoba.

Screenshot_2021-11-19-21-32-05-310_pl.allegro.jpg.6f12ecdf8fcef4c887466bcb1911b99f.thumb.jpg.83f28fa965e8e007fafcdcc04e91f563.jpg

Edytowane przez dlugiacm

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 28.11.2021 o 11:27, dlugiacm napisał(a):

przy okazji napisz jaki masz sposób na założenie gumowej osłony tłoczka na rant zacisku, w srodku tej gumki jest oring chyba metalowy, powoduje to mocne spasowanie gumki z rantem, ostatnio rąk mi zabrakło zeby to nałożyć, dobrze ze była druga osoba.

Screenshot_2021-11-19-21-32-05-310_pl.allegro.jpg.6f12ecdf8fcef4c887466bcb1911b99f.thumb.jpg.83f28fa965e8e007fafcdcc04e91f563.jpg

Mam ten sam problem z założeniem, jest na to jakiś sposób ?

Edytowane przez fafiks

Opublikowano

Ciężko ale do ogarniecia

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

u mnie po wymianie gumowowej osłony tłoczka, gumka nachodzi na rant zacisku bez problemu ale trzyma się mocno, w zasadzie lekkim ruchem mozna ją zdjąc (tłoczek w trakcie pracy wypchnie ja z rantu). Przy demontazu rozpoznałem ze przez tę nieszczelność w osłonie, skorodował mi tłoczek, a stara osłona gumowa trzymała się dość mocno zacisku

Co zrobić z tej sytuacji? Skleić  oslonę z zaciskiem? Jakim klejem najlepiej?

Edytowane przez tabing

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.05.2023 o 11:32, tabing napisał(a):

u mnie po wymianie gumowowej osłony tłoczka, gumka nachodzi na rant zacisku bez problemu ale trzyma się mocno, w zasadzie lekkim ruchem mozna ją zdjąc (tłoczek w trakcie pracy wypchnie ja z rantu). Przy demontazu rozpoznałem ze przez tę nieszczelność w osłonie, skorodował mi tłoczek, a stara osłona gumowa trzymała się dość mocno zacisku

Co zrobić z tej sytuacji? Skleić  oslonę z zaciskiem? Jakim klejem najlepiej?

jezuuu nic nie klej, gumowa oslona trzyma mocno a czy wypada z zacisku ? skorodowany tloczek jest do wymiany, wtedy gumę też