Opublikowano 23 Lutego 20224 l W dniu 15.02.2022 o 18:07, kristof91 napisał: Przyłożyłem jeszcze raz splitter ale dalej mam wrażenie że zwęża fure. Chyba poleci na sprzedaż. Większe koło i trochę w dół i żadne splitery nie są potrzebne
Opublikowano 27 Lutego 20224 l Autor Ostatnio udało mi się kupić ori dywaniki w ładnym stanie jak nie idealnym. Po wypraniu są jak nowe. A że sniegu już chyba nie będzie to założyłem bo na te gumofilce Petexa już patrzeć nie mogłem
Opublikowano 1 Marca 20224 l Autor Serwis skrzyni zrobiony. Nowe filtry, uszczelki, śruby, miska i olej. Musiałem to zrobić bo się pociło z miski. Według zapewnień sprzedawcy auta zrobił skrzynie z filtrami 15k km temu. Myśle skoro to zrobił to wymienie tylko miskę i olej. Ale koniec końców stwierdziłem że jak już miska pójdzie w dół to wymienie i filtry. No i się okazało że jednak tych filtrów nikt od nowości nie ruszał. A sam olej też nie wyglądał na wymieniony 15tyś temu. Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie tacy są. Przecież skoro pytam gościa i wie że i tak musze to zrobić jeszcze raz to dlaczego nie powiedział wprost. Masakra. Wymieniłbym tylko olej a filtry dalej zostałyby fabryczne. Skrzynia pracuje dużo delikatniej. Ogólnie polecam!
Opublikowano 1 Marca 20224 l z drugiej strony mógł oddać samochód na zrobienie tego a jakiś serwis poleciał w pręta, może tak być??
Opublikowano 1 Marca 20224 l Autor 17 minut temu, marcin_o23 napisał: z drugiej strony mógł oddać samochód na zrobienie tego a jakiś serwis poleciał w pręta, może tak być?? Właśnie z nim rozmawiałem. I tak własnie ponoć było. Serwis twierdził że zrzucił miskę i wymienil filtry. Mógł chłop nie wiedzieć. Mniejsza o to.
Opublikowano 2 Marca 20224 l Witam, mam auto z identycznym napędem. Ostatnio wymieniłem olej w skrzyni. Również się okazało, że wszystkie filtry są oryginalne, mimo że auto było serwisowane w ASO. Kolega, który mi wymieniał olej twierdzi, że serwisy nie wymieniają ani filtrów ani oleju w drugiej komorze, bo taka wymiana wiąże się z otwarciem skrzyni. Jak przymierzałem się do wymiany i zbierałem oferty, to też wiele serwisów twierdziło, że tych filtrów nie trzeba wymieniać. Kupiłem 7l oleju + wszystkie uszczelki i filtry (niby 6l wystarczy a ten 1l był w razie "w"). Mam pytanie jak się zachowuje Twoje auto przy maksymalnym skręcie podczas wolnej jazdy (manewry parkingowe). U mnie słychać lekkie "buczenie" w takich sytuacjach, które trochę ucichło po wymianie oleju w skrzyni, ale jeszcze występuje. Też tak masz? No i druga sprawa - w piątek jestem umówiony na soft silnika i skrzyni - czy u Ciebie są jakieś niepokojące objawy po zwiększeniu mocy?
Opublikowano 2 Marca 20224 l Autor Serwis tego nie robi wymieniają tylko olej ATF. Moje miało 3 razy olej robiony w de i filtry były fabryczne. ATF wchodzi 4L na wymiane. Co do buczenia u mnie nie tyle buczało co stukało. Wymieniłem ten 2 olej w skrzyni MTF i ucichło. Nie trzeba rozbierać skrzyni bo wystarczy odkręcić pompę oleju żeby go spuścić. Co do programu wszystko jest w najlepszym porządku. Z objawów to to że kusi przycisnąć?
Opublikowano 2 Marca 20224 l Dzięki za info - w takim razie nie odwołuję wizyty u tunera :). Czytałem też, że zastanawiasz się nad ET, jakie mogą mieć felgi. Ja mam zimówki 19" o szerokości 8" przy ET 26, opony 235/40 i nic nie obciera, a auto wygląda jak by miało dystanse. Ale zapasu już wg. mnie nie ma.
Opublikowano 2 Marca 20224 l Autor 47 minut temu, szuwi3 napisał: Dzięki za info - w takim razie nie odwołuję wizyty u tunera :). Czytałem też, że zastanawiasz się nad ET, jakie mogą mieć felgi. Ja mam zimówki 19" o szerokości 8" przy ET 26, opony 235/40 i nic nie obciera, a auto wygląda jak by miało dystanse. Ale zapasu już wg. mnie nie ma. Jak możesz to pokaz jakies foto
Opublikowano 17 Marca 20224 l Autor Wkońcu ogarnąłem relingi. Początkowo chciałem zdjąć ale stwierdziłem że szkoda ryć wnętrze. Wyszło naprawdę spoko. Rano na bezdotyk opłukać pył i będzie git.
Opublikowano 18 Marca 20224 l Autor 11 minut temu, krystian3769 napisał: Super. Czym malowałeś ? Spray 2k czarna satyna
Opublikowano 19 Marca 20224 l W dniu 24.01.2022 o 20:34, kristof91 napisał: Kratki zdechromowane. I przy poniedziałku mod must have: jako laik zapytam co to ? też mam taki problem z zabrudzeniem, podpowiesz gdzie zakupić? pozdrawiam
Opublikowano 19 Marca 20224 l 2 godziny temu, pit07 napisał: jako laik zapytam co to ? też mam taki problem z zabrudzeniem, podpowiesz gdzie zakupić? pozdrawiam Zaślepka kielicha z polifta. 8W0803593
Opublikowano 29 Marca 20224 l Autor 20x9J myślałem o oponie 255 35 R20 przy zawiasie 1BQ lepiej wypełni japę w nadkolu? 265 30 ciężko z dostępnością. Co myślicie? Nie chce naciągów ma być normalnie
Opublikowano 1 Kwietnia 20224 l Autor Felgi zamówione mają być ok 12 kwietnia. Arceo wzór rotor 8w. 20x9j ET34 i w miedzy czasie kupiłem gumy Continental CSC5 265 30 R20