Opublikowano 1 Grudnia 20214 l Pora pochwalić się nowym nabytkiem. Po dość szybkiej sprzedaży A5 (link do tematu niżej) nie wiedziałem za bardzo co chcę kupić. Na pewno miał być diesel i automat. Chodziło po głowie kolejne A5 ale z lepszym wyposażeniem i Quattro albo nawet A7 C7 lub A6 ale jakoś stwierdziłem że jak mam wywalić taką kwotę za samochód to nie kupię auta starszego niż 2015. Gdzieś z tyłu głowy od początku miałem jeszcze B9 w Avancie ale koniecznie w pełnym sline, no i pewnej niedzieli zrezygnowany brakiem nowych ogłoszeń na Otomoto od kilku dni -znalazłem ją na Facebooku. Trochę nie licząc na cud, że jeszcze jest napisałem do właściciela no i maszyna ruszyła. Po wstępnych oględzinach przez znajomego i sprawdzeniu historii pojechałem po nią: Troszkę o niej: Rocznik: 2016 Przebieg: 182.000km w dniu zakupu Silnik: R4 2.0 TDI 190 KM Quattro DETA S-tronic 7 biegów po sofcie silnika i skrzyni w R-performance. 225KM i 475NM Kolor: Mythos Black LY9T Z wyposażenia: zewnętrzny Sline, matrixy, virtual cockpit, panorama, aktywne zawieszenie, oświetlenie ambiente, radary, lane assist, czarny sufit, sportowe fotele pół skóra z alcantara, sportowa kierownica, klima 3 strefy, grzane fotele, klapa elektryczna, elektrycznie składane lusterka, android auto, VIM, hak elektryczny, czarne szyby z tyłu i pewnie jeszcze coś o czym zapomniałem, Z modyfikacji poprzednika: Nie hejtuję bo technicznie auto jest porobione. Rozrząd, oleje w silniku, skrzyni, dyfrze zrobione, Zostało wymienić olej w mechanicznej części skrzyni. -dokładka przód Maxton -przedłużenie spojlera klapy Maxton -ppf na lampach przednich, krawędziach drzwi, pod klamkami i progu bagażnika. -dystanse 15mm(zdjęte bo na 18" była komedia) -dekle felg czerwone też zmienione od razu -owiewki szyb(wywalone od razu po wjechaniu na podwórko) -srebrne lustra i relingi (znów mam więcej roboty z dechromingiem) Poniżej kilka zdjęć jeszcze poprzedniego właściciela: I u mnie po modach po zakupowych. Co do planów jak zawsze jakieś sa: -pełny dechroming: grill, ramki, dyfuzor, końcówki, emblematy DONE -koła 20" lato Rotor S5 8W DONE -koła 19" zima 5V Spoke DONE -montaż autohold -może jakiś eibach prokit (nie wiem jak to się ma do aktywnych amorów) -koniecznie hamulce mocniejsze 350/330 z S4 B9 DONE -kiera Sline ścięta i gałka biegów -na pewno jakaś korekta lakieru choć nie jest źle jak na czarne auto -tylni dyfuzor z polifta DONE i pewnie 1000 innych dupereli jak najdzie ochota:D Lepsze zdjęcia będą jak pogoda pozwoli i czas. Edytowane 13 Kwietnia 20251 r przez kris_91
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l Czarny Avant dobrze kontrastuje z białym Variantem Edytowane 1 Grudnia 20214 l przez granatowy
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l Gratulacje. Wątek o Twojej A5 był dosyć obszerny, także domyślam się, że tutaj też się będzie działo
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l Ładna A4, zapowiada się ciekawie. Pytanie ile trzeba wyłożyć za taką tak mniej więcej?
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l 9 godzin temu, kristof91 napisał: -dystanse 15mm(zdjęte bo na 18" była komedia)
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l Autor 35 minut temu, Tomafx napisał: Ładna A4, zapowiada się ciekawie. Pytanie ile trzeba wyłożyć za taką tak mniej więcej? W tym wypasie mysle że koło 95. Są nawet droższe na otomoto bez quattro.
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l daj znać jaka jest różnica między tą a wcześniejszą A5, dynamika, wyciszenie, komfort jazdy, jakość wykonania. Też zastanawiam się nad avantem, między innymi a4.? Edytowane 1 Grudnia 20214 l przez Tomafx
Opublikowano 1 Grudnia 20214 l @kristof91 Bardzo ładna sztuka Dobrze wyposażona no i z quattro Jakiś pomysł na letnie koło już jest?
Opublikowano 2 Grudnia 20214 l Gdzieś już widziałem ten różaniec na lusterku .... Graty, cierpliwość została wynagrodzona
Opublikowano 2 Grudnia 20214 l Autor 16 godzin temu, Tomafx napisał: daj znać jaka jest różnica między tą a wcześniejszą A5, dynamika, wyciszenie, komfort jazdy, jakość wykonania. Też zastanawiam się nad avantem, między innymi a4.? Dynamika na pewno na plus A4 ale tu jest więcej mocy i momentu no i stronic z quattro swoje robi. Wyciszenie jest porównywalne choć w a5 chyba było lepiej może kombi też swoje robi. Komfort trochę lepszy za sprawą adaptacyjnego zawieszenia, w dynamicu jest dosyć zwarty i sztywny Wykonanie mam wrażenie też na plus, lepsza skóra na fotelach i na pewno dużo ładniejsze wnętrze Technicznie B9 mocno poszło do przodu. 14 godzin temu, Wandej napisał: @kristof91 Bardzo ładna sztuka Dobrze wyposażona no i z quattro Jakiś pomysł na letnie koło już jest? Dzięki, coś z ori wzoru chyba wleci. 1 godzinę temu, vvalery napisał: Gdzieś już widziałem ten różaniec na lusterku .... Graty, cierpliwość została wynagrodzona Tak to ten sam różaniec:D Dzięki
Opublikowano 5 Grudnia 20214 l Autor 7 minut temu, granatowy napisał: Skąd nakładki ? Montaż bez problemu ? Ali pasuja idealnie.
Opublikowano 8 Grudnia 20214 l Autor Przygotowania do wymiany oleju w części mechanicznej skrzyni bo tylko ten nie jest wymieniony. Edytowane 9 Grudnia 20214 l przez kristof91
Opublikowano 9 Grudnia 20214 l Jaka ilość potrzebna jest do wymiany? Gdzieś widziałem informację, że 4l?
Opublikowano 9 Grudnia 20214 l Autor 15 minut temu, hertz napisał: Jaka ilość potrzebna jest do wymiany? Gdzieś widziałem informację, że 4l? Jedni mówią że niecałe 4L inni że niecałe 5L. Kupiłem 5 najwyżej oddam.
Opublikowano 9 Grudnia 20214 l 1 minutę temu, kristof91 napisał: Jedni mówią że niecałe 4L inni że niecałe 5L. Kupiłem 5 najwyżej oddam. Jeśli możesz to napisz proszę po wymianie ile faktycznie Ci weszło
Opublikowano 13 Grudnia 20214 l Autor W dniu 9.12.2021 o 14:33, hertz napisał: Jeśli możesz to napisz proszę po wymianie ile faktycznie Ci weszło W czwartek jestem umówiony to dam znaka. Zimowa aura to cyknąłem coś w drodze do pracy.