Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Odgłos silnika prawie jak w dieslu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc.

Sprawa się tyczy odgłosu silnika. Problem polega na tym, że zwłaszcza po rozgrzaniu silnika słychać przez moment (ok. 2-3 minuty) tak jakby nie był to mój ADR a zwyczajny diesel. Nie wiem gdzie tkwi problem. Po upływie kilku minut silnik pracuje cichutko i normalnie, ale po chwili znowu słychać klekotanie. Co może być przyczyną?

Próbka odgłosu:

praca jak u diesla: http://w342.wrzuta.pl/plik/05jso5IIxsh/glosno

a tutaj normalnie jak to ADR o ile coś słychać :/ http://w342.wrzuta.pl/plik/65IPhftXAMl/normalnie

Z góry dzięki za wszelkie info

pozdr. Łukasz

PS. Próbki niestety są nie najlepszej jakości - nagrane telefonem i to w dodatku z rozszerzeniem *.amr. Jeśli ktoś z Was ma QuickTime Player to spokojnie powinien co nieco usłyszeć

Opublikowano

Te silniki (mój też) lubią zamlaskać... Hmmm... A może to czujnik przy przepływomierzu Ci cyka... Ale tak ma być;]

Opublikowano

Jeśli zaczyna sie robic z 1,8 benzyny diesel to czas na pomiar cisnienia oleju :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Te silniki (mój też) lubią zamlaskać... Hmmm... A może to czujnik przy przepływomierzu Ci cyka... Ale tak ma być;]

no nie wiem czy to jest cykanie. Ja nadal obstaje za klekotaniem. Jutro postaram się raz jeszcze zrobić małą próbkę dźwięku.

Jeśli zaczyna sie robic z 1,8 benzyny diesel to czas na pomiar cisnienia oleju :naughty:

owszem będę musiał sprawdzić, jednak kontrolka oleju w ciągu ostatnich 8 m-cy (czyli od momentu kupna) zapliła się tylko raz. Ba, i w dodatku to było tylko króciutkie ledwo widoczne mrugnięcie.

Opublikowano

HEHE mi się nie zapalała kontrolka a jak się rozgrzał to diesel był :D . rozgrzany miał tylko 0,7 bara cisnienia, po wymianie pompy i panewek ok 2,5 bara i jest ok :good:

Opublikowano

U mnie tak klekotało jak miałem mało oleju oraz gdy był dawno nie wymieniany. Poprzedni właściciel chyba z głupoty olał ten olej i wyszło jak wyszło. Wymieniłem olej i działa jak nowy :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w tym odgosie slychac jakby lancuszek uderzal w obudowe sprawdz to.