Gość SKF Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Tak się zastanawiam, czy ktoś może ma jakieś porównanie, co do diesla. Jeżdzę na Vervie ale zastanawiam się nad GTL z Shella. Jeżdził ktoś na tym i na tym, żeby podpowiedzieć, który lepszy?
pawelmienko Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 ja jezdzilem na vervie i na tym z shella tez i powiem ze z tego wszystkiego wybieram zwylky ON roznice sa nieodczuwalne a nie wierze za te paliwa maja mniej zanieczyszczen moim zdaniem to naciaganie klienta
Doman13 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 jeździłem na Paliwie z Shella. Skusiłem się bo wszyscy mi mówili że dobre paliwo mają. I skuche zaliczyłem. Ale ja robiłem takie testy. Lałem cały zbiornik i patrzyłem ile przejadę. oto wyniki 1. BP (najwięcej kilkosów na tankowaniu) 2. Orlen 3. Shell Dla mnie zastanawiające ale teraz tankuję na BP i czasem na Orlenie
Patrykbor Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja nie widzę wyników :gwizdanie:
antonio Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja osobiście iz mieszkam blisko Rafinerii Gdańskiej leję Diesel Dynamic na stacjach LOTOS
Gość SKF Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 jeździłem na Paliwie z Shella. Skusiłem się bo wszyscy mi mówili że dobre paliwo mają. I skuche zaliczyłem. Ale ja robiłem takie testy. Lałem cały zbiornik i patrzyłem ile przejadę. oto wyniki 1. BP (najwięcej kilkosów na tankowaniu) 2. Orlen 3. Shell Dla mnie zastanawiające ale teraz tankuję na BP i czasem na Orlenie A na BP też mają jakiś ekstra diesel, czy tylko jeden rodzaj?
Doman13 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 mają na BP normalnego Diesla i coś takiego jak Verva. Ale ja osobiście nie widzę efektów lania lepszego paliwa. Raz jak nalałem gorszego (biodisel) (wjechałem an stację która wizualnie wyglądała jak BP ale był to jakiś wynalazek) to auto dostało od tego paliwa niezłego kopa. Ale to podobno jest normalne
Sebo83 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 lałem na orlenie zwykłe ON i verve rówież. nie czułem żadnych różnic. Lałem lotosa on i lotosa dynamic - bez różnic. Robiłem też testa na BP (zwykłe ON i ULTIMATE). Wyciągnałem z tego takie wnioski, że teraz leje TYLKO na BP zwykłe ON bądź Orlen zwyłe ON. NIE POLECAM stacji Lotos - 0,5 do 1 litra rżnicy w spalaniu. Obecnie tankuje tylko BP!!
pawelmienko Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 mają na BP normalnego Diesla i coś takiego jak Verva. Ale ja osobiście nie widzę efektów lania lepszego paliwa. Raz jak nalałem gorszego (biodisel) (wjechałem an stację która wizualnie wyglądała jak BP ale był to jakiś wynalazek) to auto dostało od tego paliwa niezłego kopa. Ale to podobno jest normalne a na tym biodieslu nie zauwazyles jakis nieporzadanych skutkow ubucznych np. jakies szarpanie czy cos podobnego??
kepasa Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 jak miałem diesla tankowałem na BP ultimate diesel i nie było kłopotów... orlen omijam do dziś...
lesand Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tak się zastanawiam, czy ktoś może ma jakieś porównanie, co do diesla. Jeżdzę na Vervie ale zastanawiam się nad GTL z Shella. Jeżdził ktoś na tym i na tym, żeby podpowiedzieć, który lepszy? sporo już o paliwach napisano: http://www.a4-klub.pl/smf/25_v6_tdi_gdzie_tankujecie-t25954.0.html http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_nowe_paliwo_shell_vpower_diesel_gastoliquid-t75428.0.html
Doman13 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 mają na BP normalnego Diesla i coś takiego jak Verva. Ale ja osobiście nie widzę efektów lania lepszego paliwa. Raz jak nalałem gorszego (biodisel) (wjechałem an stację która wizualnie wyglądała jak BP ale był to jakiś wynalazek) to auto dostało od tego paliwa niezłego kopa. Ale to podobno jest normalne nie zauważyłem żadnych innych objawów poza bardziej żwawym silnikiem. Ale wyjeździłem tego biodiesla i wróciłem na BP i tak jeżdżę do dziś, na zwykłym paliwie z BP a na tym biodieslu nie zauwazyles jakis nieporzadanych skutkow ubucznych np. jakies szarpanie czy cos podobnego??
voytek80 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 nie ma co zakładać nowych wątków o paliwie bo na forum dużo o tym , na różnych stacjach jest różne paliwo trzeba sobie samemu upatrzyć dobrą stację, a tak jeden będzie zachwalał BP a drugi tylko Orlena taka prośba do moderatora może w FAQ zrobić zakładkę z danymi województwami i tam ludziska będą mogli umieszczać stacje w danym województwie gdzie warto lać paliwko
Mk-Mateusz Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ja ostanio tankuje Diesel Bezsiarkowy STATOIL i zauwazyłem poprawe w korekcjach popmpowtryskiwaczy... w porowanianiu do BP i ORLENU spadły z 0,6 0,8 0,1 0,3 na 0,3 0,3 0 0,05....
aju Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 mogę porównać głównie orlenowską verve i statoil bezsiarkowy on.. Wydaje mi się że na bezsiarkowym on ze statoila robię pare KM więcej przy tych samych tankowaniach. średnie spalanie na trasie 5,1/100 statoil średnie spalanie na trasie 5,3/100 verva wiadomo że nie jest to miarodajne ale styl jazdy był podobny a cena vervy jest trochę wyższa więc leję na statoilu, chyba że nie ma to wtedy orlen lub bp
Voucher Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 ja jezdzilem na vervie i na tym z shella tez i powiem ze z tego wszystkiego wybieram zwylky ON roznice sa nieodczuwalne a nie wierze za te paliwa maja mniej zanieczyszczen moim zdaniem to naciaganie klienta Moze jest to bardziej odczuwalne dla silnikow z PD. Kolega ma Mondeo TDCi i mówi że jeździ tylko na vervie, bo jak zalał zwykły ON to stwierdził że jakoś auto sie nie zbiera...
Rekomendowane odpowiedzi