Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Metaliczne stukanie - wtryskiwacz czy popychacz (filmik) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ok Panowie, zatem w piątek sprawdzam wtryski. Z tym, że nie będzie to porządny Bosch serwis tylko prywatny warsztat, facet ma stół probierczy i bierze 5zł od sprawdzenia sztuki. (Musi to być serwis?) Oczywiście przy okazji pomierzę, posprawdzam, "opukam, osłucham" wałki i te tam dzwigienki czy nie ma luzów.. Pozdrawiam :hi: Ps. Tli się jeszcze iskierka nadziei, że dojdę ładu z tym wszystkim ;)

Opublikowano

Życzę powodzonka! Ja jednak bym się pokusił na serwis boscha-zapłacisz kilka zł wiecej,ale masz 100% pewną diagnozę-ale to tylko moja propozycja! Informuj na bierząco co z tego wyszło.

Opublikowano
  • Autor

Ok ;) Znalazłem Serwis Boscha rzut kamieniem od mojej mieściny, jutro zadzwonię do nich dopytam co i jak.

Opublikowano

Racja! Ja jednak spotkałem się z przypadkiem gdzie w jednym regulatorze była peknięta/uszkodzona sprężyna i po zgaszeniu sinika opadał całkowicie na dół tak,że można było wyciągnąć dzwigienkę palcami!

Normalka :kox: , taki stan odnajduje pod deklami "przeciętnie" jeden klubowicz na tydzień (tutaj lub na AKP) ... :gwizdanie: :kox: .

Dużo gorzej jest w odwrotnej sytuacji, kiedy tłoczek popychacza wyskoczy nieco za wysoko i nie potrafi już wrócić na swoje miejsce (nie pozwala mu na to ciśnienie oleju i zabezpieczenie w części dolnej popychacza), a krzywka szybciutko "przywali mu ponownie w łeb" - tym razem już bardziej z boku ... . Wtedy właśnie pękają wałki lub po prostu cały silnik idzie w pi...du ... :thumbdown: ... .

Wracając jednak do tematu głównego :

Ok ;) Znalazłem Serwis Boscha rzut kamieniem od mojej mieściny, jutro zadzwonię do nich dopytam co i jak.

Grzesiek - koniecznie musisz ustalić (a najlepiej uczestniczyć w operacji osobiście) czy serwis dysponuje taką oto czarodziejską maszyną :

(i czy potrafi prawidłowo korzystać z jej dobrodziejstwa)

c0e914ffce6c25b5m.jpg 25223e4158feac6am.jpg

W pierwszym etapie (takim za 5 zł.- :kox: ) sprawdzanie wtryskiwaczy polega na :

1. Wstępnej ocenie (wizualnej) prawidłowości rozpylania paliwa.

2. Chrypienia (lub innych odgłosów pracy).

W drugim etapie wtryskiwacze zakładamy do wyżej pokazanego urządzenia, które przede wszystkim ma nam wyliczyć pierwsze oraz drugie ciśnienie otwarcia.

Czasem bywa tak jak na zdjęciu - że ciśnienia w ogóle nie da się skalkulować i wówczas wiadomo od razu, ze nie tylko końcówka ale również obudowa wtrysku nadaje się wyłącznie na śmietnik.

Grzesiek - reasumując zapamiętaj sobie dokładnie, że jeżeli ktoś zaproponuje Ci mniej szczegółowe badanie układu wtryskowego - to po prostu szybko się stamtąd wycofaj, bo szkoda będzie Twojej roboty z wyciąganiem wtryskiwaczy ... .

No i wciąż nie będziesz wiedział tego co najbardziej Cię interesuje ... .

Gdyby tak się stało (że ten sąsiedzki serwis Bosch'a nie dysponuje odpowiednim sprzętem) - załatwimy Twoją sprawę wysyłkowo (jeżeli taka będzie Twoja wola oczywiście) .

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Gdyby tak się stało (że ten sąsiedzki serwis Bosch'a nie dysponuje odpowiednim sprzętem) - załatwimy Twoją sprawę wysyłkowo (jeżeli taka będzie Twoja wola oczywiście) .

Witam. No niestety, jakiś słaby ten serwis który znalazłem. Szukałem również w Toruniu, nie znalazłem. Najbliżej jest w Bydgoszczy ale to 100km ode mnie więc chyba lepsza byłaby opcja wysyłki, którą proponujesz Piotrek. Więc jeżeli możesz już teraz podaj mi na PW dane do wysyłki i cenę od sztuki wtedy jeżeli nic nie znajdę do piątku to spakuję to i wyślę. Pozdrawiam i dziękuję ;) [br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 13:41_________________________________________________Ja się zabije... wiatrak chłodnicy mi się rozpadł i rozwalił chłodnicę :thumbdown: Pieprzona wiskoza (podróbka) kupiona na allegro :sick3: