Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po regeneracji maglownica zacina się w zimne dni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam nietypowy problem, po regeneracji maglownicy. Temperatura na na zewnątrz +5 stopni, auto stoi kilka godzin, odpalam i maglownica bardzo ciężko chodzi, używam dużej siły i nagle "klik" i działa. 

Sytuacja ma miejsce TYLKO w chłodniejsze dni. W lecie tego problemu totalnie nie ma, wszystko działa płynnie i lekko. W okresie zimowym muszę zrobić kilka obrotów kierownicą żeby odpuściło i dopiero mogę jechać. 

Po regeneracji wlałem nowy płyn ( Motul Multi HF), pompa jest sprawna. Może ktoś ma podobny problem? 

Opublikowano

Ja miałem taki problem w passerati b5 i po wymianie pompy nie było tego problemu.

Opublikowano

Mam ten sam problem w B6 po swapie na Servotrnic z B7 

Założyłem w sierpniu i problemu nie było teraz rano dwa dni wspomaganie działo max na 30% a wczoraj jakby nigdy nic jednym palcem. 

Obstawiam zawór servotronic lun zaworki w przekładni. 

Co na to firma co regenerowała ? 

Opublikowano
  • Autor

Sam regenerowałem. Maglownica wcześniej działała dobrze, nie miała luzów tylko wyrobiły się uszczelniacze i uciekał płyn. 

Opublikowano

Typowe uszkodzenie zaworka, miałem to samo, czasami dopiero za 3 razem zaworek się rozruszał.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

Ten zawór jest uszkodzony? Przed regeneracją wszystko działało, jak można go uszkodzić?

6707-15094-thickbox.jpg

Opublikowano

Wada fabryczna lub się zapchał.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Znalazłem! Przed regeneracją w układzie był CZERWONY płyn i wszystko działało a po regeneracji wlałem ZIELONY teoretycznie taki jaki zaleca producent. Zrobiłem próbę i wymieniłem płyn na czerwony i nagle wszystko działa. Nawet przy ujemnych temperaturach od razu wspomaganie działa lekko. Wlałem najtańszy płyn z "Moje auto" (specjalnie tani bo na próbę).

Opublikowano

Kwestia tylko jak długo wytrzymają uszczelnienia przy tym tanim płynie ?

Opublikowano

Jezeli zmieniałeś płyny to powinieneś wypłukać cały układ. Nie można łączyć płynów .... 

Ogólnie ciężki temat ... ja wymieniłem pompę wspomagania na SKV i wyje od nowości a im dłużej jade tym bardziej wyje. 

Układ płukałem 2x nowym płynem bo przekładnia z B7 jeździła na żółtym. Pompa OE 1400zł. 

Ale mam na to już pomysł tylko potrzebuję troche czasu i luxniejszego budżetu 

Opublikowano

U mnie też pompa SKV wyje ale tylko na wolnych obrotach. Nie wiem, czy przytarła się tak szybko przy odpowietrzaniu czy co.. mam ciągle Ori pompę i nie mam siły zlecić komuś wykonania nowego korpusu, bo ma mega dużo rys i według mnie przez to pompa wyje i traci ciśnienie robocze. Można by tą część po obróbce zabezpieczyć jakimś hartowaniem lub nałożyć jakiś teflon ?

IMG_20191228_150456.thumb.jpg.4d3c38db51608c6b27b33a87d6b369c4.jpg

IMG_20191228_150601.thumb.jpg.092b9222e1a17068eca72d32299d3b8a.jpg

IMG_20191228_150716.thumb.jpg.f6f9fc896bc1f7c64fb582613f3d7e0d.jpg