Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycieraczki problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Kolejny problem z moim gruzem za  który nie wiem jak się zabrać a już długo mi utrudnia życie, wycieraczki po przekręceniu na zapłon uruchamiają się machną kilka razy i się zatrzymują w losowym miejscu, na innych trybach pochodzą chwilę zatrzymują się na pół minuty i tak w kółko również zatrzymując się w losowych miejscach. Dzieje się tak z wycieraczkami z przodu i z tyłu-ta z tyłu słychać tylko jak silnik buczy bo prawdopodobnie się coś zerwało i wycieraczka się nie rusza.

Problem pojawił się przy dużych mrozach. Mógłby ktoś podpowiedzieć od czego zacząć? Błędy jakie wyskoczyły :

01753 - windshield wiper motor (v) stage 1 

31 - 10 - open or short to ground - intermittent

01754 - windshield wiper motor (v) stage 1 

31 - 10 - open or short to ground - intermittent

Opublikowano

Miałem kiedyś podobny problem z przednimi wycieraczkami. Okazało się że padł mi moduł swiateł? Moduł znajduje sie nad pedałami sprzegla/hamulca/gazu...

Opublikowano
34 minuty temu, Martinfifi23 napisał:

Miałem kiedyś podobny problem z przednimi wycieraczkami. Okazało się że padł mi moduł swiateł? Moduł znajduje sie nad pedałami sprzegla/hamulca/gazu...

To nie jest moduł świateł tylko centralnej elektryki:wink:

Poza tym błąd ten wskazuje na usterkę w instalacji silniczka wycieraczek lub samego silniczka. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

No dokładnie tak jak mówisz. Moduł centralnej elektryki.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie brałem pod uwagę usterkę silnika wycieraczek ale zastanawia mnie to ze po przekręceniu zapłonu odpalają się wycieraczki zarówno z przodu jak i z tyłu i nie wiem na ile możliwe aby oba silniczki padły w tym samym czasie, a czy są jeszcze jakieś oznaki uszkodzonego MCE które mogłyby na niego wskazywać czy nie ma reguły i mogły paść przez niego same wycieraczki  a reszta działa bez problemu? 

Opublikowano

W blokach pomiarowych poszukaj, gdzieś tam jest widoczna pozycja czy wycieraczki zostały aktywowane, widoczne napięcie zasilania itp.

Opublikowano
  • Autor

A odnośnie modułu mce, czy przy jego wymianie przepina się tylko wtyczki ze starego i koduje czy trzeba coś lutować? 

Opublikowano

Tylko kodowanie i adaptacje. 

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie pytanie odnośnie mce. 

Czy wszystkie numery muszą się pokrywać 8e0 907 279 d dodatkowo nad data jest nr 0606 czy ten numer też musi się pokrywać z nowym modułem? 

Opublikowano

Tu masz wszystko na temat MCE, jakie możesz zastosować itp.

Opublikowano
  • Autor

Czy skoro vcds pokazuje pracę manetki od wycieraczek tak samo pokazuje pracę wycieraczek w mce można wykluczyć że te dwa elementy powodują problemy z wycieraczkami i zacząć szukać problemu w silniczkach? Czy to że vcds widzi pracę wycieraczkę oraz zmianę ich prędkości niczego na 100% nie dowodzi? Są jakieś newralgiczne miejsca w a4b6 gdzie może zostastac uszkodzona jakąś elektryka bądź przewody które powodowałyby te problemy i powinno się  je sprawdzić w pierwszej kolejności? 

Edit. Dodam że podmieniłem mce o tych samych numerach i nic to nie zmieniło w pracy wycieraczek 

Edytowane przez Digital566

Opublikowano

Dostań się do wtyczki silniczka wycieraczek przednich i zobacz czy nie jest zielona w środku.