Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Dziwna praca szyby elektrycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem, mianowicie lewa - przednia szyba ( od kierowcy ) strasznie powoli sie otwiera i zamyka . Rozbierałem już boczek , smarowałem mechanizm z prowadnicami ale to nic nie daje , może silniczek jakoś stracił moc ? Nie bardzo wiem co można dalej z tym zrobić i zwracam się do was o pomoc :decayed:

Opublikowano

A czy przez dłuższy czas próbowałeś nie odsuwać szyby :)? Jak tak to czy wtedy przez jakiś czas wszystko chodziło dobrze a później szyba coraz wolniej się zasuwała w górę, aż w końcu gdy już nie mogła się zasunąć (tracąc moc) to buntowała się i odsuwała się w dół? Jeżeli miałeś to co ja to chodzi o silniczek :). Do wymiany i powinno być ok :cool1:

Opublikowano

ja bym sie przyjrzał prowadnicom czy aby nie są krzywe. Jeśli wyjmiesz szybe i silnik nie będzie miał oporów to wiadomo gdzie szukać. Można tez próbować zasilić silnik na krótko aby wyeliminować straty prądu na przekażnikach ,ale to już robota dla elektronika.

Opublikowano

Spoko, nie ma co się łamać w końcu musiał "odejść" :D. Teraz po wymianie pewnie nowy silniczek dostanie wycisk (przynajmniej u mnie tak było) przez rzadkie używanie starego gdy już nie miał sił na zasunięcie szyby.