Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Dzień dobry Mam problem, po podłączeniu auta do VCDSa i wyszukaniu sterownika 07 wyskakuje błąd i go nie odczytuje,ten drugi bodajże 5F także nie reaguje. Chciałem włączyć czerwone menu w radio Z góry dziękuję i pozdrawiam. Auuuudi?
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Bo nie masz tych sterowników. Zielone menu da się aktywować tylko w mmi. Ty masz z pewnością zwykłe radio.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Autor Mowie o czerwonym w concert3 Miałem dużo opcji w menu i coś przestawiłem i gdy wchodzę w opcję to zostało tylko wybór języka
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l W radiu Concert nie ma zielonego menu. Jest tylko w jednostce mmi. Ty nie masz mmi tylko zwykłe radio.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Autor Wiem,że nie ma ? pisze o CZERWONYM To moze jak włączyć więcej opcji w menu radia? Typu ustawienia lamp czy blokady drzwi (miałem te opcję)
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l No ale w Concert nie uruchamia się żadnego menu. Wchodzisz w Car i masz tam ustawienia pojazdu. Co Ci się pokazuje jak naciśniesz na Car? Zapłon musi być włączony oczywiście. Edytowane 25 Stycznia 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Autor Sorry,ale dopiero zaczynam przygodę z tym autem i VCDSem i już coś w tym radiu namieszałem,bo miałem naprawdę więcej możliwości?
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l W takim razie polecam przeczytać instrukcję obsługi zanim zaczniesz vcdsem coś przestawiać.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l 2 godziny temu, Daro1961 napisał: ... i już coś w tym radiu namieszałem... Namieszałeś za pomocą VCDS? Za każdym razem, gdy zmienia się wartości kodowania lub adaptacji, VCDS zapisuje informacje o zmianach w jednym z dwóch plików CSV: kodowanie - CodingLog.CSV adaptacja - AdpLog.CSV Przejrzyj te logi.
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Autor 3 godziny temu, steve69 napisał: Namieszałeś za pomocą VCDS? Za każdym razem, gdy zmienia się wartości kodowania lub adaptacji, VCDS zapisuje informacje o zmianach w jednym z dwóch plików CSV: kodowanie - CodingLog.CSV adaptacja - AdpLog.CSV Przejrzyj te logi. Gdzie to znajdę? Dzięki za zainteresowanie się tematem
Opublikowano 25 Stycznia 20224 l Tam gdzie zainstalowałeś VCDS. Np.: C:\Ross-Tech\VCDS\Debug https://forums.ross-tech.com/... Edytowane 25 Stycznia 20224 l przez steve69
Opublikowano 26 Stycznia 20224 l Autor Ooo odrazu łatwiej heh Sorry za jakość zdjęć,rano na szybko odpaliłem komputer
Opublikowano 26 Stycznia 20224 l Chłopie coś Ty tam próbował tymi wszystkimi kodowaniami? Sterowniki i auto to nie zabawka, aby wszystko co w necie znalazłeś wypróbować. Takie są później tego efekty Przywróć to kodowanie z pierwszej linijki, ma ono najwcześniejszy stępel czasowy, więc jest ono pierwszym, które wykonałeś. To samo z adaptacjami z drugiego zdjęcia. Przywróć pierwotne wartości adaptacji w wyświetlonych kanałach. Jak nie pomoże to pozostanie Ci wycieczka do ASO, i podpięcie auta online i przywrócenie sterowników do stanu z dnia, w którym auto opuściło fabrykę. Oczywiście odpłatnie ale za błędy trzeba płacić, może w ten sposób dotrze, że lepiej nie tykać rzeczy, o których nie ma się pojęcia. Edytowane 26 Stycznia 20224 l przez Muskel1