Skocz do zawartości
IGNOROWANY

MMI nie działa - Q7 2010r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie potrzebuje pomocy. MMI ZDECHŁO CALKIEM. VCDS pokazuje że magistrala optyczna i elektryczna jest ok. Jest czarny ekran i nic nawet na ułamek sekundy się na nim nie wyświetla. Panel centralny jest również ciemny. Próbując włączyć mmi przyciskiem on slychac jedynie przez chwilę dysk twardy i po chwili cisza. Zalanie wzmacniacza nie wchodzi w grę sprawdzone. Panel centralny rowniez jak nowy. Swiatlowody spr swieca wszędzie wejścia i wyjścia petle zakładałem i nic to nie dało. Bezpieczniki sprawdzałem wszystkie i i są ok. Zmieniarką jest podświetlona i można ladowac cd dvd tez dziala mozna płytę włożyć i wyjąć.

Vcds loczy się tylko z 19 gateway ale reszta czyli wzmacniacz, mediaplayer 1   panel informacji i radio -nie może być osiągnięty.

Miałem problemy z akumulatorem z dwa razy byl odpalany na kable. Akumulator wymieniłem na nowy varty zakodowałem i tez nic to nie pomoglo.

Juz pomysły się skończyły w aso to pewnie skasują i i tak nie zrobia POMOCY jakieś pomysły filmiki rady cokolwiek .Pozdrawiam wszystkich Auto to Q7 .4.2 tdi 2010 rok

20220114_161409.jpg

Opublikowano

Jakie mmi ? Basic High ?Jak paliłeś auto na kable mogło wywalić soft w mmi. 

Opublikowano
3 godziny temu, Tom A4 napisał:

Jakie mmi ? Basic High ?Jak paliłeś auto na kable mogło wywalić soft w mmi. 

Mmi 3g high miało by to sens  bo zasilanie sprawdzałem i wszędzie jest tylko jak chce się połączyć z danym modułem to vcds odpowiada ze nie może być osiągnięty. Idzie to jakoś sprawdzic  ze soft nie ma?

Opublikowano

Z czarnego ekranu sam nie naprawisz. Bo partycja rozruchowa jest uszkodzona. 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

zrób tak jak ja zrobiłem, odłącz wszystko od zasilania - wypnij wszystkie wtyczki z przodu i z tyłu, swiatłowody, zasilanie itp. i wsadz je ponownie (zwiecha albo coś zaśniedziało)

coś się zwiesiło, mi padło po zmianach temperatur - elektryczne kostki mozesz spryskac plynem CONTACT Cleaner (broń boże nie pryskaj na światłowody)

też dzwoniłem do kilku magików (a to naciągacze) każdy co innego mi wmawiał, a tu okazałą sie błachostka - jeden chcial dysk HDD wymieniac , drugi rebaling procesora , trzeci cos jeszcze innego :D janusze biznesu

mi pomogło - MMI WSTAŁO

Edytowane przez CenturionM
Opublikowano

Dysk w tych nawigacjach pada ale to jest rzadkość , nikt tu nie chce nikogo naciągać może ty trafiłeś na naciągaczy. To nie basic że zrobisz reset i mmi wstanie. Kolego sprawdzał już bezpieczniki i światłowody. Jednostka high jest bardzo wrażliwa na skoki napięć ,a tu taka sytuacja miała miejsce. Nie psikaj żadnym kontakt sprayem on zostawia tłusty odsad , kup izopropanol i wszystkie wtyczki łącznie ze światłowodami możesz wyczyścić.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tom A4 napisał:

Dysk w tych nawigacjach pada ale to jest rzadkość , nikt tu nie chce nikogo naciągać może ty trafiłeś na naciągaczy. To nie basic że zrobisz reset i mmi wstanie. Kolego sprawdzał już bezpieczniki i światłowody. Jednostka high jest bardzo wrażliwa na skoki napięć ,a tu taka sytuacja miała miejsce. Nie psikaj żadnym kontakt sprayem on zostawia tłusty odsad , kup izopropanol i wszystkie wtyczki łącznie ze światłowodami możesz wyczyścić.

zadnym izopropanolem nie mozna czyscic swiatlowodów - po takim zabiegu narobi wiecej biedy jak zacieknie wiecej brudu niz bylo - widac po skanach ze polaczenia swiatlowodowe sa OK

contact zakonserwuje wtyczki elektryczne i styki elektryczne na przyszlosc wiec jest to dobry zabieg - contact nie przewodzi prądu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

głównie chodzi o odpięcie kostek połaczeniowych i wpięcie ich spowrotem w tylnej jednostce nagłośnienia

do autora postu: powiedz czy pomogło?

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wprowadzaj w błąd kontaktem możesz czyścic zawiasy w oborze, konserwacja styków tak ale nie ich czyszczenie. Poczytaj do czego używany jest izopropanol. 

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano
11 minut temu, Tom A4 napisał:

Nie wprowadzaj w błąd kontaktem możesz czyścic zawiasy w oborze. Poczytaj do czego jest izopropanol. 

BRAK MI SŁÓW NA CIEBIE

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Na ciebie brak słów. Izopropanol to najczystszy alkohol stosuje się go do czyszczenia optyki. 

Edytowane przez Tom A4
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

sam się nie znasz jak zasyfi tym kontaktem światłowody to dopiero będzie płacz. 

Opublikowano
6 minut temu, Tom A4 napisał:

Na ciebie brak słów. Izopropanol to najczystszy alkohol stosuje się go do czyszczenia optyki. 

dzieki twojemu zabiegowi posadzi elektronicznie cały układ nagłosnienia :)

Opublikowano
Teraz, Tom A4 napisał:

sam się nie znasz jak zasyfi tym kontaktem światłowody to dopiero będzie płacz. 

czytaj ze zrozumieniem - co pisałem wyżej

Opublikowano

to dopiero bzdura :decayed: poprawiłeś mi humor na cały przyszły tydzień. 

Opublikowano
Teraz, Tom A4 napisał:

to dopiero bzdura :decayed: poprawiłeś mi humor na cały przyszły tydzień. 

zrobiles sobie antyreklame - bo IPA przewodzi elektryczność

Kontaktem może pryskać nawet przy podłączonym zasilaniu - bardzo chaotycznie i niedokładnie podchodzisz do tematu

Opublikowano

Izopropanol odparowuje w 100% a antyreklamę sam sobie zrobiłeś. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tom A4 napisał:

Izopropanol odparowuje w 100% a antyreklamę sam sobie zrobiłeś. 

odparowuje tak szybko - jest szybszy od elektryczności hahaha

Opublikowano (edytowane)

Sam podchodzisz chaotycznie. Kto kazał właścicielowi czyścic coś na podłączonym napięciu? 

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano
Teraz, Tom A4 napisał:

Izopropanol odparowuje w 100% a antyreklamę sam sobie zrobiłeś. Sam podchodzisz chaotycznie. Kto kazał właścicielowi czyścic coś na podłączonym napięciu? 

aaaa i teraz glupio sie ci zrobilo ;-)

IPA nie zakonserwuje styków, a one lubią z czasem śniedzieć i problem powróci ;-)

p.s. skoro zajmujesz się konwersją usa na eu... posiadasz wszystkie Security Access Key? :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...