Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie są różnice w karoserii lift i przed lift ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem uszkodzone audi a4 b8 avant  2014 r uszkodzeniu uległy tylna klapa lampa w klapie strona lewa , lampa w błotniku strona lewa i tylny lewy błotnik. Moje pytania są następujące lampy tył mam nie ledowe czy podejdą od wersji przed liftowej ? Klapa jest elektryczna również muszę szukać po lifcie ? I poszycie lewego tylnego błotnika jest takie jak w przed lifcie czy wszystkich części muszę szukać po liftingu?  Również jeśli ktoś ma jakieś Części to chętnie odkupie jak najbliżej Małopolski  pozdrawiam

IMG-20211211-WA0003.jpg

Opublikowano

Szukaj wszystkiego w polifcie

Opublikowano

I uważaj na części z angoli bo potrafią być zgnite.

Opublikowano
  • Autor

Ok a czy powiecie mi żebym czasem nie kupił części od przed lifta jak je rozróżnić? 

Opublikowano

Ja to Ci nie powiem bo według mnie podejdzie, ale mogę się mylić bo tyłu w b8 jeszcze nie robiłem robiłem.

Opublikowano
4 godziny temu, Marcin_1441 napisał:

Ok a czy powiecie mi żebym czasem nie kupił części od przed lifta jak je rozróżnić? 

Jeśli chodzi o klapę tylną to możesz poszukać taką która będzie miała rocznik szyby taki jak masz teraz na aucie ( wszystkie ) . Można poszukać , może uda się kupić w kolor. 

Zderzak poliftowy to tak jak widzisz u siebie - ma takie przetłoczenie przy dokładce , a przed lift jest bardziej zaokrąglony w tym miejscu . ( z tyłu masz nr. części - możesz też szukać po numerze )  

Lampy możesz zmienić na tzw. neon , były tylko w po lifcie  . Jak będziesz chciał zmienić tylko uszkodzone to szukaj po nr. części . ( np. masz z tyłu na tej uszkodzonej - odczytać i o takim nr. szukać )

Błotniki tylne nie różniły się  , ze zdjęcia nie widać uszkodzeń , może niech Ci to blacharz obejrzy , bo może da się naprawić . 

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, mariusz36 napisał:

Jeśli chodzi o klapę tylną to możesz poszukać taką która będzie miała rocznik szyby taki jak masz teraz na aucie ( wszystkie ) . Można poszukać , może uda się kupić w kolor. 

Zderzak poliftowy to tak jak widzisz u siebie - ma takie przetłoczenie przy dokładce , a przed lift jest bardziej zaokrąglony w tym miejscu . ( z tyłu masz nr. części - możesz też szukać po numerze )  

Lampy możesz zmienić na tzw. neon , były tylko w po lifcie  . Jak będziesz chciał zmienić tylko uszkodzone to szukaj po nr. części . ( np. masz z tyłu na tej uszkodzonej - odczytać i o takim nr. szukać )

Błotniki tylne nie różniły się  , ze zdjęcia nie widać uszkodzeń , może niech Ci to blacharz obejrzy , bo może da się naprawić . 

Jeśli chodzi o klapę to i tak szybę muszę wyciąć bo jest przyciemniona z innymi szybami  ( ktoś to robił nie w ASO bo jest certyfikat)i chce aby były takie same.czyli mogę kupić klapę od przed lifta   i będzie ok ? W kolor koszt 700 może 800 zł plus wysyłka ,wolę kupić inna pomalować i nie mieć najmniejszej ryski ( firmy kurierskie są jakie są , a jechać pół Polski to szkoda) jeśli chodzi o ćwiartkę to tak naprawdę potrzebuje środek (miejsce gdzie jest lampa tzn  plecy lampy) to jest pogięte , mam świadomość że nikt mi tego nie sprzeda bo musi zepsuć ćwiartkę. Nie mam lewej lampy aby spisać jej numery.  W sumie czekam tylko na zapewnienie czy klapy tył w wersji przed liftem i po lifcie są te same. Jeśli chodzi o zderzak to raczej zostanie uratowany. Dziękuję za odpowiedź bardzo mi pomogłeś :)

Opublikowano
16 minut temu, Marcin_1441 napisał:

eśli chodzi o klapę to i tak szybę muszę wyciąć bo jest przyciemniona z innymi szybami  ( ktoś to robił nie w ASO bo jest certyfikat)i chce aby były takie same.czyli mogę kupić klapę od przed lifta   i będzie ok ? W kolor koszt 700 może 800 zł plus wysyłka ,wolę kupić inna pomalować i nie mieć najmniejszej ryski ( firmy kurierskie są jakie są , a jechać pół Polski to szkoda) jeśli chodzi o ćwiartkę to tak naprawdę potrzebuje środek (miejsce gdzie jest lampa tzn  plecy lampy) to jest pogięte , mam świadomość że nikt mi tego nie sprzeda bo musi zepsuć ćwiartkę. Nie mam lewej lampy aby spisać jej numery.  W sumie czekam tylko na zapewnienie czy klapy tył w wersji przed liftem i po lifcie są te same. Jeśli chodzi o zderzak to raczej zostanie uratowany. Dziękuję za odpowiedź bardzo mi pomogłeś :)

Coś kolego podchodzisz do tego marnie 

Poco wycinać tak beznadziejnie ściemnioną szybę :facepalm: . Poszukaj z oryginalnie ściemnioną i będziesz miał porządnie , a nie jakieś beznadziejne kropki w około ( i co z tego że ma atest ) . Klapa z A4 jest duża i ciężka - radzę ruszyć d...pe bo może przyjść tak że nawet do malowania się nie nada .

Jeśli masz tylko pogniecioną blachę od strony lamy -TO SIĘ PROSTUJE / WYCIĄGA  a nie wymienia :facepalm:  ( a nawet to każda z tych tylnych bach ma swój nr. i można kupić w ASO za nie wielkie pieniądze ) .

Nie masz lewej lampy , ale masz prawą - spisz z niej nr. będzie się różnił tylko ostatnią liczbą ( prawa parzysta , lewa nie parzysta )

Klapy się nie różnią .

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, mariusz36 napisał:

Coś kolego podchodzisz do tego marnie 

Poco wycinać tak beznadziejnie ściemnioną szybę :facepalm: . Poszukaj z oryginalnie ściemnioną i będziesz miał porządnie , a nie jakieś beznadziejne kropki w około ( i co z tego że ma atest ) . Klapa z A4 jest duża i ciężka - radzę ruszyć d...pe bo może przyjść tak że nawet do malowania się nie nada .

Jeśli masz tylko pogniecioną blachę od strony lamy -TO SIĘ PROSTUJE / WYCIĄGA  a nie wymienia :facepalm:  ( a nawet to każda z tych tylnych bach ma swój nr. i można kupić w ASO za nie wielkie pieniądze ) .

Nie masz lewej lampy , ale masz prawą - spisz z niej nr. będzie się różnił tylko ostatnią liczbą ( prawa parzysta , lewa nie parzysta )

Klapy się nie różnią .

Wiem wiem marnie...Bardzo mi pomogłeś swoją wypowiedzią :), może rzeczywiście gdzieś się ruszę za klapa :) auto stoi w domu mnie niema i kombinuje na odległość :) bo będę w następnym tygodniu w domu. Ostatnie pytanie klapę mam elektryczna , przy zakupie innej klapy nie musze szukać jakiejś specjalnej aby miała  otwieranie elektryczne ? Wszystko przekladam i ma grać ? Wszystko się okaze jak już wjedzie do naprawy bo była ogladnieta bez rozbierania. Jeszcze raz dziękuję że mi pomogłeś i nakierowałes ?

Opublikowano
  • Autor

Jutro zadzwonię z ciekawości czy dana część jest dostępna i w jakiej cenie 

Screenshot_2022-02-09-17-26-07-825_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2022-02-09-17-26-22-394_com.android.chrome.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Marcin_1441 napisał:

Ostatnie pytanie klapę mam elektryczna , przy zakupie innej klapy nie musze szukać jakiejś specjalnej aby miała  otwieranie elektryczne ?

Klapy są wszystkie takie same , mechanizm el. klapy sobie przełożysz .