Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem z VAG'iem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest tego typu jak próbuje się połączyć przez vag com 311 to pisze "Interface not found or not ready. Possible reasons....." A jak przez polskiego vaga 2.5 to tylko przy próbie łączenia z ABS miga kontrolka na desce rozdzielczej (ABS)...ale po 6 powtórzeniach wyskakuje komunikat że połączenie niemożliwe albo coś podobnego...przy innych modułach nic się nie dziej chociaż pod deską rozdzielczą słychać jakby się jakiś przekaźnik załanczał ale na tym koniec....próbowałem na win vista i xp z różnego rodzaju sterownikami, moje gniazdko diagnostyczne mam wyciągnięte na wierzch bo jak w środku było to nie łączyło, mam tam trzy kabelki na dwóch jest napięcie tak jak pisane na innych postach a trzeci to bodajże masa, dioda od interfejsu się świeci, porty mam ustawione poprawnie, uruchomiłem jak admin i w zgodności z win xp sp2 (na viscie)......i mam podejrzenia co do mojego kabla albo złącza obd w samochodzie....czy jest ktoś może z okolic Bydgoszczy albo Grudziądza żeby mi się podłączył i przy okazji sprawdził mój kabelek? Pozdrawiam