premiero Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Czy po wymianie wtrysku na taki sam należy zrobić jakąś adaptację? A jak wygląda sprawa przy wymianie wtrysku na wydajniejszy? Np zamiast oryginalnego który był w silniku BWE (06F 906 036 A) wstawiłbym ten co jest w S3 (06F 906 036 F / Bosch 0 261 500 037)? Prawdopodobnie pada mi wtrysk (na 3 cylindrze wypadają zapłony; świece i cewki wymienione). Problem w tym, że nigdzie nie mogę dostać nowych Boschowskich (info z Boscha że nie są już produkowane), a oryginał 1000 zł. Mam za to dostęp do Boschowskich wtrysków od S3, które są wydajniejsze (i tańsze). Pomyślałem, żeby wymienić od razu 4, ale nie wiem czy taka operacja to tylko adaptacja / kodowanie nowych wtrysków VCDS-em, czy jakaś grubsza robota w mapie (obecnie mam program na 278 KM / 420 Nm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 19 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Adaptacji nie robisz tylko.poprawke softu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
premiero Opublikowano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Dzięki Dev, czyli bez wizyty u tunera się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi