wuj3k3 Opublikowano 24 Lutego 2022 Opublikowano 24 Lutego 2022 Witam, zakupiłem Audi A4 B7, 2.0 TDI, rok 2007. W aucie niesprawny był tempomat, sprawdziłem w programie VCDS dane, czujnik hamulca - sprawny, manetka sprawna, czujnik sprzęgła - brak reakcji. Przystąpiłem dzisiaj do wymiany czujnika, a tu moje zdziwienie, że w ogóle go nie ma, wiązka elektryczna nawet nie jest do niego poprowadzona. Sprawdziłem serwisówkę auta i w originale ma zamontowany tempomat - 8T1 P GRA cruise control. Spotkał się ktoś z Was z taką sytuacją i jak go naprawić. Pozdrawiam.
XXXXXXX Opublikowano 24 Lutego 2022 Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) pewnie ktoś wymieniał skrzynie biegów z automata na manuala, trzeba by dołożyć czujnik i instalacje Edytowane 24 Lutego 2022 przez XXXXXXX
wuj3k3 Opublikowano 24 Lutego 2022 Autor Opublikowano 24 Lutego 2022 (edytowane) Sprawdziłem serwisówkę, mam oznaczenie Kod literowy skrzyni biegów:JZU , - 0G7 L GES tiptronic. Czyli wychodzi, że w oryginalne był to automat. Potwierdzi to ktoś ? Edytowane 24 Lutego 2022 przez wuj3k3
wuj3k3 Opublikowano 24 Lutego 2022 Autor Opublikowano 24 Lutego 2022 Znalazłem jeszcze nie podłączoną kostkę możliwe, że jest ona od instalacji tempomatu i powinienem coś dokupić ?
Rekomendowane odpowiedzi