Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

fazy rozrządu - brak sił, brak nadzieji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, 

Od 3 miesiecy walczę z fazami rozrzadu, wymieniłem nastawnik i wariator po regeneracji od człowieka z forum. dodatkowo wymienony został czujkin halla a parametry dalej jak na tym filmiku  . Panowie co mam zrobić ?? co wymienić bo brak mi juz sił, a na ryby trezba jezdzic :)

.

Opublikowano
  • Autor

Panowie, czy naprawde nikt nic nie wie??

Opublikowano

A robiłeś test tych fazatorów? Czy próbujesz coś osiągnąć gazując na luzie?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

Nastawniki mam dwa i jeste to samo, a wariator jest po regeneracji. Wartości w polu 2 w 091 powinne być stałe na biegu jałowym a zmieniiać sie wraz z dodaniem gazu, a u mnie ciagle ta wartosć sie zmienia. Powoduje to sarpanie podczas jazdy.

Opublikowano

Wykonaj test tych wariatorów jak należy, według procedury w vcds lub vag-com. Druga sprawa to regeneracja. Już nie jeden mechanik się wypowiadał, że tych wariatorów nie ma co regenerować, bo ludzie robią to na odwal się i po regeneracji jest gorzej jak było przed. Niektórych nawet nie da się regenerować a ludzie (jak z pompowtryskami) będą twardo twierdzić, że oni to potrafią.

Opublikowano
  • Autor

mam vcds ale jak zrobic test procedury?  sprawdziłem też  ciśnienie na tłokach i wyszło 1 cylinder - 8   2 -8,5  3- 8.5  4- 7.5

Opublikowano

Nastawy podstawowe i grupa 94-96. Ta kompresja na ciepłym taka niska?

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

na zimnym, daje test ale nic sie nie dzieje ?  nciskam halulec i brak reakcji na gaz

gdy zresetuje błedy pomimo że nie wyskakują do puki nei gazuje , zastawnik pokazuje takie wartości jak na zdięciu 1, po gazowaniu znów zaczyna świrowac i zaczyna byc słyszalny jakis dziwny dzwiek z silkika image.png.dc88c7e9aacf3c4058a784e3fa865c71.png

image.png.fc32958465bac16ce832674a512761de.png

Edytowane przez joe

Opublikowano

Test wykonuje się sam, żadnego hamulca, nic. Jak są sprawne, to wariatory przejdą w maksymalne wartości.

Opublikowano
  • Autor

Auto znów jezdzi. Wymieniłem wariator i dwie cweki. Przy przebiegu 310tyś kompresja na ciepłym to tylko 7bar. Według mnie to już agonia ale niech jezdzi do końca. 

Opublikowano

Jak masz możliwość, to kamerka inspekcyjna w kolektor i sprawdzić, jak wyglądają zawory, możliwe że nagar narósł i przez zawory ucieka.