DedykOOOO Opublikowano 2 Grudnia Autor Opublikowano 2 Grudnia Pompa która jest wymieniana razem z rozrządem, mała pompka czarna plastikowa (chyba v488?) która jest schowana przy grodzi i ta pompka v188. Pompa 3 obiegu..
Muskel1 Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Odpinaj kolejno wtyczki i sprawdzaj przy której wyskoczy błąd pompy 3.
DedykOOOO Opublikowano 2 Grudnia Autor Opublikowano 2 Grudnia Znalazłem jeszcze taką pompę 06h121601n
Muskel1 Opublikowano 2 Grudnia Opublikowano 2 Grudnia Pompa 3 to chyba raczej pompa V488 (nr. 6 na rys.) Anschlussplan - Kühlmittelschläuche, Fahrzeuge ohne Standheizung.pdf
DedykOOOO Opublikowano 3 Grudnia Autor Opublikowano 3 Grudnia (edytowane) 19 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Pompa 3 to chyba raczej pompa V488 (nr. 6 na rys.) Anschlussplan - Kühlmittelschläuche, Fahrzeuge ohne Standheizung.pdf 89.53 kB · 3 pobrania Siema. Problem rozwiązany! Pompa numer 3 to pompa v488 nie v188! Mianowicie miałem przecięte dwa kable a jeden był już nadkruszony. Podczas wymiany oleju nie zauważyłem tego gdy miałem mate zagłuszającą ściągniętą ponieważ te 3 kabelki idą w takim cieńkim czarnym peselu. Dopiero jak podniosłem wyżej samochód na kobyłki i wsadziłem łeb głebiej to zauważyłem przerwane kable. Narazie skręciłem i zaizolowalem po januszowemu. Czy macie numer OEM tej wtyczki? Potrzebowałbym wraz z przewodami do 30 cm, zlutuję,założę termokurczki i wsadzę spowrotem w peszel. Obecnie najebałem taśmy izolacyjnej ale najprawdopodobniej to z czasem puści. Tak czy siak źródło problemu znalezione. Edytowane 3 Grudnia przez DedykOOOO Błąd
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 20 minut temu, DedykOOOO napisał(a): Siema. Problem rozwiązany! Pompa numer 3 to pompa v488 nie v188! To dobrze napisałem 😀 Nie wiem jak ja to wcześniej sprawdzałem, że podałem pompę V188.
Muskel1 Opublikowano 3 Grudnia Opublikowano 3 Grudnia 31 minut temu, DedykOOOO napisał(a): Czy macie numer OEM tej wtyczki? Jeżeli jest to ta pompa to to jest wtyczka do niej.
DedykOOOO Opublikowano 4 Grudnia Autor Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) 9 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Jeżeli jest to ta pompa to to jest wtyczka do niej. Tak to jest raczej ta pompa. Ta wtyczka ma jeszcze taki szary cypelek do zabezpieczania przed odłączeniem się. Tam są przewody 0.5 mm2 ? Dobrze mówię? Zastanawiam się czy w sumie wtyczkę kupić czy przewody. Wtyczka jest okey więc może po prostu wyciągnąć przewody od wtyczki i dołożyć z 3 nowe dłuższe i to zlutować. Edytowane 4 Grudnia przez DedykOOOO
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia (edytowane) Możesz też same przewody wymienić. Pin 1 brązowy jest 0,5 mm² Pin 2 żółtoczerwony jest 0,5 mm² Pin 3 czarnożòłty jest 0,35 mm² Edytowane 4 Grudnia przez Muskel1
wuPiotrek Opublikowano 4 Grudnia Opublikowano 4 Grudnia jak wtyczka jest OK to sprawdz jakie są końcówki, kup kable reparacyjne (takie z zakutymi końcówkami) i wymień przewody. Im dalej od wtyczki tym lepiej (w sensie najlepiej to gdzieś już po odejściu na większą wiązkę żeby połaczenie nie pracowało). lutuj na różnej 'wysokości' i dobrze poskręcaj przed lutowaniem bo same luty mogą puścić z czasem od wibracji.
Rekomendowane odpowiedzi