Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie Spalanie 1.8T w Automacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Szukałem ale znalazlem głównie opinie o manualu, na jakie spalanie mozna liczyc w 1.8T BFB w automacie ? interesuje mnie szczegolnie autostrada przy predkosci 120-130km/h, jak również miasto

Opublikowano

Automat w tym modelu to słynny multitronik. Spalanie nie rózni się od manuala w sumie, bo to nie jest "tradycyjny" automat. 8-12l licz przy takiej jeździe jak napisałeś.

Opublikowano
  • Autor

W dniu 7.04.2022 o 06:22, przem8 napisał:

Automat w tym modelu to słynny multitronik. Spalanie nie rózni się od manuala w sumie, bo to nie jest "tradycyjny" automat. 8-12l licz przy takiej jeździe jak napisałeś.

Ok - a powiedz mi jakie Ty masz spalanie LPG przy takiej jezdzie w swoim autku?

Opublikowano
26 minut temu, Drac0 napisał:

Ok - a powiedz mi jakie Ty masz spalanie LPG przy takiej jezdzie w swoim autku?

Przy mojej jeździe mocno autostradowej to 12,5-13 l ale ja mam quattro, krótką skrzynię i 250KM.

Średnia z ponad 30tys km to 13,3 ale w 70% jazda miejska. Najniższe spalanie jakie miałem to 10,5, a największe ponad 16 przy strojeniu gazu.

Edytowane przez przem8

Opublikowano
W dniu 7.04.2022 o 06:09, Drac0 napisał:

Hej

Szukałem ale znalazlem głównie opinie o manualu, na jakie spalanie mozna liczyc w 1.8T BFB w automacie ? interesuje mnie szczegolnie autostrada przy predkosci 120-130km/h, jak również miasto

U mnie BFB po programie na około 200KM, manual w quattro to będzie palił podobnie jak u Ciebie z multi a nawet Twój powinien mniej palić. Jeżdżę dużo tras, myślę że miasto to max. 20 % i pali średnio z aplikacji Fuelio 11,3 l/100 km LPG pus około 0,25 l PB na 100 km. Tylko, że mój ma u mnie można powiedzieć lekko, jazda raczej normalna i tylko od czasu do czasu go przewietrzę porządnie.

Opublikowano
  • Autor

U mnie obecnie A3 1.6 Mpi i bierze 10-11LPG na 100 przy jezdzie 125/130 4k obrotów, auto chce zmienic na A4 bo dziecko w drodze. Jezdzimy czesto autostrada i tak mi podeszło to LPG w 1.6mpi a jezdzilem troche 1.8T i wydaje mi sie ze byłoby fajnie... 30-40k przebiegu rocznie to instalacja powinna sie szybko zwrócić.

Upatrzyłem ładną sztukę ale jest własnie w automacie i troche się boje tej skrzyni...

Opublikowano
7 minut temu, Drac0 napisał:

Upatrzyłem ładną sztukę ale jest własnie w automacie i troche się boje tej skrzyni...

To szukaj manuala, w ośce coś tam powoli znajdziesz.

Opublikowano

Jeśli to b7 to skrzynie są poprawione trochę. Zawsze mozna przekładke na manual zrobić, a przy dziecku to myślałabym nad pojemniejszym kombi ale kazdy ma swoje upodobania. 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, przem8 napisał:

Jeśli to b7 to skrzynie są poprawione trochę. Zawsze mozna przekładke na manual zrobić, a przy dziecku to myślałabym nad pojemniejszym kombi ale kazdy ma swoje upodobania. 

mówisz ze za mały będzie? w grę wchodzi jeszcze Volvo VC 70 ale buda mi się mega nie podoba, oraz Megane III GranTour

Opublikowano
6 minut temu, Drac0 napisał:

mówisz ze za mały będzie

Mistrz przestrzeni to nie jest. Za mną prawie w ogole nie ma miejsca, a mam ledwo 185cm. Jak lubisz się cisnąć i kombinowac z upychaniem bagaży, wózków i przeliczaniu co wziąć, a co lepiej nie to ten wóz jest dla Ciebie. Ludzie w mniejsze auta się mieszczą z dziećmi ale skoro jest wybór to po co się męczyć? :D

Opublikowano

Coś w tym jest mało miejsca szczególnie z tylu ale kiedyś clio jechalem nas morze ze dwa razy z wózkiem :) łezka w oku się kręci

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Mano4 napisał:

Coś w tym jest mało miejsca szczególnie z tylu ale kiedyś clio jechalem nas morze ze dwa razy z wózkiem :) łezka w oku się kręci

To moje 1 dziecko wiec nie wiem ile potrzebuje, bagaznik na pewno wiekszy niz w A3 jest. Do czego korzystacie z tego miejsca na tylnej kanapie?

Opublikowano
1 minutę temu, Drac0 napisał:

To moje 1 dziecko wiec nie wiem ile potrzebuje, bagaznik na pewno wiekszy niz w A3 jest.

Zmieścisz się bez problemu, golfem IV w hatchbacku z dwójką się mieściłem jak trzeba było, w tym normalny wózek w bagażniku.

3 minuty temu, Drac0 napisał:

Do czego korzystacie z tego miejsca na tylnej kanapie?

A to zależy kto do czego potrzebuje bo różne rzeczy tam można robić :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wszystkim za pomoc.

Przemyslę sprawe i coś wybiore - problem w tym ze serce ciągnie do tego modelu ;)