karol1505 Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 Witam.Popsuła mi się wkładka stacyjki,kupiłem używaną i mam w związku z tym pytanie.Czy musze ze starej wkładki przełożyc ten plastik który jest w koło stacyjki,to jest chyba imobilajzer ? Jezeli tak to jak to ustrojstwo się ściaga , pytam bo próbowałem i nie chcialo zejsc a nie chce tego polamac.Dziekuje z gory za pomoc.
karol1505 Posted April 19, 2022 Author Posted April 19, 2022 16 minut temu, Banan napisał: Nie musisz a nawet się nie da - to tylko antena Czyli mam założyć nową wkładke,przełożyć pestke ze starego kluczyka i powinno dzialac tak ?
pila24 Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 (edited) 44 minuty temu, karol1505 napisał: Czyli mam założyć nową wkładke,przełożyć pestke ze starego kluczyka i powinno dzialac tak ? Masz tylko odpiąć przewód od anteny immo i przełożyć stacyjke. Grot nowy zakładasz do swojego pilota. Oczywiście wkładkę do drzwi również masz? Edited April 19, 2022 by pila24 1
karol1505 Posted April 19, 2022 Author Posted April 19, 2022 19 minut temu, pila24 napisał: Masz tylko odpiąć przewód od anteny immo i przełożyć stacyjke. Grot nowy zakładasz do swojego pilota. Oczywiście wkładkę do drzwi również masz? Ja zakupilem uzywaną samą stacyjke,z niej przełoze samą wkładke i będe miał 2 klucze,jeden do odpalania drugi do drzwi. To jeszcze pytanie mam,zakładam nową stacyjke a ze starego scyzoryka nie musze nic przekładać,zadnej pestki ? Pytam bo pierwszy raz to robie
karol1505 Posted April 19, 2022 Author Posted April 19, 2022 26 minut temu, Banan napisał: Dokładnie tylko grot przekładasz Dziękuje Panowie za pomoc,życie mi ratujecie :).Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
pila24 Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 3 godziny temu, karol1505 napisał: Ja zakupilem uzywaną samą stacyjke,z niej przełoze samą wkładke i będe miał 2 klucze,jeden do odpalania drugi do drzwi. A tak w ogóle to jakie masz objawy uszkodzenia tej stacyjki? Bo czasami pada mechanizm blokujący stacyjki,a sama wkładka może być ok. Przełóż pierw wkład ze swojej do tej zakupionej i sprawdź jak działa. Poza tym wykręcić stacyjke jest nieco ciężko z uwagi na śruby zrywalne które musisz naciąć.
karol1505 Posted April 19, 2022 Author Posted April 19, 2022 Godzinę temu, pila24 napisał: A tak w ogóle to jakie masz objawy uszkodzenia tej stacyjki? Bo czasami pada mechanizm blokujący stacyjki,a sama wkładka może być ok. Przełóż pierw wkład ze swojej do tej zakupionej i sprawdź jak działa. Poza tym wykręcić stacyjke jest nieco ciężko z uwagi na śruby zrywalne które musisz naciąć. Zacina się,czasami w ogóle nie mozna przekręcic,wkładka na 100% bo ją wyjąlem i sie blokuje,a zacząłem od wymiany kostki
pila24 Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 50 minut temu, karol1505 napisał: Zacina się,czasami w ogóle nie mozna przekręcic,wkładka na 100% bo ją wyjąlem i sie blokuje,a zacząłem od wymiany kostki Takie blokowanie to właśnie wina stacyjki zazwyczaj,tego bolca blokującego.
Vinniczek Posted February 18 Posted February 18 Ja właśnie też z tym walczę. Powiedz mi kolego jak wyjales ta wkładkę? Ja się z tym szarpie i nic nie idzie
Recommended Posts