DavOS99 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Chcę wymienic pęknięta gumową osłonę przeciwpyłową, czy po wypchnięciu tłoczka i wymianie konieczne będzie odpowietrzenie? Jeżeli tak to tylko w jednym kole (lewy tył to jest) czy we wszystkich czterech?
Muskel1 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Jasne. Jak wypchniesz tłoczek na zewnâtrz to płyn hamulcowy ścieknie z zacisku.
Qkers Opublikowano 4 Czerwca 2022 Opublikowano 4 Czerwca 2022 Mało tego jak wyciśniesz tłoczek to płyn cały czas będzie Ci cieknął grawitacyjnie ze zbiorniczka i jak tam się skończy to masz cały układ do odpowietrzania. Najlepiej od razu wykręć przewód i zaślep go sobie czymś żeby nie ciekło a zacisk zrobisz sobie na stole wygodniej.
DavOS99 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2022 12 godzin temu, Qkers napisał: Mało tego jak wyciśniesz tłoczek to płyn cały czas będzie Ci cieknął grawitacyjnie ze zbiorniczka i jak tam się skończy to masz cały układ do odpowietrzania. Najlepiej od razu wykręć przewód i zaślep go sobie czymś żeby nie ciekło a zacisk zrobisz sobie na stole wygodniej. Czyli wykręcam przewód zaślepiam na przykład śrubą i wtedy odpowietrzam tylko koło, przy którym robiłem?
--Rafcio-- Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 mozesz wcisnąć i zaprzeć czymś pedał w srodku np kijem o fotel i nic nie bedzie kapać
DavOS99 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2022 2 minuty temu, --Rafcio-- napisał: mozesz wcisnąć i zaprzeć czymś pedał w srodku np kijem o fotel i nic nie bedzie kapać Wtedy będę musiał odpowietrzyć tylko jedno koło?
--Rafcio-- Opublikowano 5 Czerwca 2022 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Tak, ja regnerowalem tylnie zaciski, wykreciłem je, zaparłem pedał listewką żeby nie kapało z przewodu a na końcu odpowietrzałem tradycyjnie na 2 osoby
DavOS99 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2022 3 godziny temu, --Rafcio-- napisał: Tak, ja regnerowalem tylnie zaciski, wykreciłem je, zaparłem pedał listewką żeby nie kapało z przewodu a na końcu odpowietrzałem tradycyjnie na 2 osoby Okej, tak też zrobię. Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi