Adamsko Opublikowano 8 Czerwca 2022 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Witam. Wymieniłem w moim b6 1.8t silnik z AVJ na BEX. avj nie miał zaworu egr ale bex już ma I mam pytanie. Może ktoś mi wysłać schemat zdjecie byle co. Byle było kompletne podlaczenie tego zaworu EGR. chodzi mi o ten cienki wężyk podciśnienia gdzie dokładnie przychodzi i tak samo z drugiej strony ten groby wąż gdzie jest podłączony. Dzięki z góry za pomoc.
wrestling1000 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Ten cienki idzie do n75 pod kolektor ssący, gruby idzie do pompy Sai bodajże czyli w okolice halogenu w bdb, w bex ta pompa była bliżej silnika gdyż w okolicy halogenu był drugi intercooler. Jeżeli auto będzie na sterowniku z bex i będziesz zapewne podciągał moc to wywal od razu to Sai z programu. Jeżeli będzie na sterowniku z avj to nie potrzebujesz tego układu Sai, zaslepiasz tylko ten otwór w glowicy
tass Opublikowano 8 Czerwca 2022 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Dobra rada, nie ma to nie montuj tego. Na pewno nie przedłuża to żywotności silnika ani mu nie pomaga! Nie nazywa się to EGR to nie 1.9tdi.
Rekomendowane odpowiedzi