DaRo4422 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam ponownie. Otóż wczoraj, gdy wracałem z pracy musiałem odebrać kilka rzeczy z wioski, ale to już inna bajka Jechałem boczną drogą<żwirówa> i na sporym wyboju spód auta zetknął się z ziemią. teraz mam problem typu drganie i bardzo denerwującyy dźwięk przy odpuszczaniu gazu, np jak zmieniam biegi to towarzyszy temu sporo drgania i dźwięk jak by dziurawy tłumik.... Jak ostro się przyspiesza to jest wszystko ok, cichutko jak w grobie w porównaniu z momętem odpuszczeniu gazu i zmiany biegu. Wymieniłem plecionkę i zamiast katalizatora wstawiłem strumienicę. Liczyłem że to przez pękniętą plecionkę takie wibracje, jednak nic nie pomogło<ale pleciona była na prawde w fatalnym stanie>. Tu moje pytanie: czy mogła posypać się któraś poduszka? ta elektryczna była wymieniana ze 4 miechy temu, ale kto wie? gdzie szukać defektu. z zewnątrz pracuje normalnie, ale w środku jak by coś wytwarzało rezonanz dodam że korekcje są w normie <0,1-0,4> i to na pewno stało się od tego uderzenia. Tłumik jest cały, nie zaczepiło ani miską, ani skrzynią, bo żadnych znaków otarć. Co mogło się stać? Postaram się wrzucić filmik z głosem w środku. i jeszcze jedna prośba... Jakie są objawy zdechłej poduszki? wyczytałem że można ją sprawdzić odłączając kabelek,ale nie ma żadnych zmian na postoju, jak i w czasie jazdy. Proszę o pomoc
mxzibi Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 jak odpiłem u siebie elektr. poduszkę to przy odpalaniu auta i gaszeniu było czuć duże drgania silnika a później na postoju czy w czasie jazdy było OK. Sprawdź poduchy bardzo wnikliwie bo u mnie był podobny problem i miałem uszkodzoną poduchę a oglądałem ją nie raz pod autem i nie było nic widać. Dopiero kiedy byłem u mechaniora to podnieśliśmy lekko silnik i wyszło szydło z wora. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi