Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulacja podświetlenia licznika A6C5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebna pomoc w podłączeniu regulacji podświetlenia licznika. Przełącznik regulacji mam z a6 (wiem można przelutować z polifta a4 ale nie posiadam takich zegarów a chciałbym wykorzystać te niżej pokrętło regulacji). Niestety brak mi już pomysłu jak to ze sobą połączyć aby wszystko pięknie śmigało :D . Moje podłączenie:

niebieska wtyczka piny 1, 23, 26 i 27 - PLUS

niebieska wtyczka piny 7, 9 i 24 - MASA

pokrętło 5 pin masa, 6 pin PLUS, 2 pin terminal 58d i do licznika 15pin

Próbowałem już na kilka sposobów ale chyba nie rozumiem do końca działania terminalu 58d :D (nigdzie w necie nie mogłem znaleźć rozpiski pinów tego włącznika). Ewentualnie czy jest możliwość jakoś spiąć piny żeby cały czas na full świecił?

Bardzo bym był wdzięczny gdyby ktoś dał jakieś wskazówki :D .

20220703_191136.thumb.jpg.e964e5ced2926b70d8370749e2df2462.jpgfile:///C:/Users/Sebastian/Downloads/20220703_191136.jpg

Opublikowano

w rozpiskach  z elsy jest błąd - pokrętło podpinasz pod pin 30 zielonej wtyki - Terminal 58DE , jak chcesz żeby na max świeciło to dajesz masę na niego 

terminal 58d to jest wyjście cyfrowe sygnału podświetlenia , terminal 58s wyjście analogowe sygnału podświetlenia 

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc :D. Mało brakowało a bym się wykończył :D .

Teraz szafa świeci jak trzeba chociaż mogło by troszkę mocniej :D Pewnie w autku przy 14v będzie jaśniej :D. Pokrętłko chyba już widzi koniec bo delikatnie zjadę w dół i już prawie ściemnia na max. Mam jeszcze jedną prośbę czy rzucił byś okiem na rozpiskę czy mam poprawną? Czy terminal 58s jest wyjściem z licznika i jak faktycznie podepnę do niego resztę tj. stary terrminal58d to całe oświetlenie będzie reagować jak w ori liczniku gdzie potencjometr był? 

20220703_212314.jpg

20220703_211509.jpg

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Banan napisał:

w rozpiskach  z elsy jest błąd - pokrętło podpinasz pod pin 30 zielonej wtyki - Terminal 58DE , jak chcesz żeby na max świeciło to dajesz masę na niego 

terminal 58d to jest wyjście cyfrowe sygnału podświetlenia , terminal 58s wyjście analogowe sygnału podświetlenia 

Jasne jak słońce :D . Chylę czoło :drinks:

Opublikowano

Podświetlenie w c5 lift jest specyficzne i nie świeci tak mocno