Jump to content

Recommended Posts

Posted

podepne sie troche pod temat jesli mozna...jaki nie modem zrobi co trzeba :cool: szukam A4 B5 sedan a w domu leza mi juz felgi 17" 9.5cala szerokie kazda...jakie wedlug was wrzucic opony zeby nie bylo problemu z nadkkolami :question: (zawieszenie bedzie gwintowane)prosze o odp

[ Dodano: 03-04-2007, 12:28 ]

podepne sie troche pod temat jesli mozna...jaki nie modem zrobi co trzeba :cool: szukam A4 B5 sedan a w domu leza mi juz felgi 17" 9.5cala szerokie kazda...jakie wedlug was wrzucic opony zeby nie bylo problemu z nadkkolami :question: (zawieszenie bedzie gwintowane)prosze o odp

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 03-04-2007, 13:00 ]

wydzielone, 9,5 cala to co innego niż 7 ;)

Posted

Kolego jestes pewien tych 9,5 ".

Na to wejdzie prawdopodobnie najmniej 285 :eek:

A co z nadkolami bo w :a4fan: 255 to juz problemik :lol:

Guest spedyt
Posted

Krykus przy gwincie nie ma problemu z żadnym rozmiarem z nadkolami

Posted

Nie, k....de u kumpla jakos dziko to wyglada a ma z tylu 255 i wystaja chyba troche,

Ale cuz sprzeczas sie nie bede bo w tym aucie nie mam doswiadczenia co do gumek. :redface:

Ale nie zaduze gumy te 285.

Posted

spoko 9.5 nic strasznego widzialem na takich opony 215/40 byla troche naciagnieta (delikatnie) ale mysle np. dac tam 225/40,225/45 ewetualnie 235.... wejda spokojnie tylko jak to bedzie z nadkolami itp

spedyt---no gwint bedzie ale nie chce miec za duzej lukni miedzy opona a nadkolem...

Posted
235.

co najmniej :twisted:

Posted

zaloz 235 :wink:

Posted
Nie, k....de u kumpla jakos dziko to wyglada a ma z tylu 255 i wystaja

To zależy, jakie mają ET, ono decyduje ile felga wystaje, a ile się chowa...

Czy będzie obcierała o nadkole (zewnętrznym rantem), a może o elementy zawieszenia (wewnętrznym).

Tu na Forum już było o tym wskaźniku (wartości) ET.

Poszukaj...

Posted

Tak na szybko policzyłem, że w stosunku do felgi 16"/7"/ET45, ta Twoja fela (z uwzględnieniem ET) pójdzie około 3.6cm na zewnątrz, i około 2.8cm do środka, i śmiem twierdzic, że wogóle ciężko było by to upchnąc :exclaim:

Po mojemu daj se spokój z tak szeroką felgą, na którą trzeba by założyc conajmniej 245/40/17 coby to jako tako wyglądało.

Pozdrawiam!

Guest Keżor
Posted

Piotrek(BoLeK), a jaki silnik chcesz mieć :question: te felgi mają 230mm szerokości to 235 opona będzie spoko. ale czy skręcisz to nie mam pojęcie. niemcy montują takie fele czasami to poszukaj np. na ww.a4-freunde.de :twisted:

Posted
te felgi mają 230mm szerokości to 235 opona będzie spoko

A nie będzie miała przypadkiem tyle: 9,5"x25,4mm=241,3mm :wink:

A nawet więcej, bo o ile się nie mylę 9,5" to szerokośc osadzenia, a do tego dochodzą jeszcze ranty.

Pozdrawiam!

Guest Keżor
Posted

może i tak , myślałem że cal ma 2,45a nie 2,54 :) czeski błąd :twisted: no to oponki 255 musisz dać, nie ma totamto :D

Posted

Może Ci to pomoże jakoś obrazowo naświetlić te wartości (wielkość, szerokość, ET, itd):

Ja mam u siebie 18``x 8`` i do tej felgi "akurat" jest szerokość 225-235 (o te dugie trudniej).

ET35 przy tym rozmiarze jest również "akurat", bo jest delikatny odstęp między elementami zawieszenia a ranten nadkola błotnika od wewnątrz...

Proponuję (jeśli to możliwe) założyć samą felgę na piastę koła i pomierzyć, czy w ogóle wejdzie? Potem martwić się dalej co z oponą.

Posted
spoko 9.5 nic strasznego widzialem na takich opony 215/40 byla troche naciagnieta (delikatnie) ale mysle np. dac tam 225/40,225/45 ewetualnie 235.... wejda spokojnie tylko jak to bedzie z nadkolami itp

spedyt---no gwint bedzie ale nie chce miec za duzej lukni miedzy opona a nadkolem...

chyba źle kombinujesz, mam felgę 8" a opona 225 jest na niej tak rozciągnięta jak guma od majtek :twisted:

Posted

chyba źle kombinujesz, mam felgę 8" a opona 225 jest na niej tak rozciągnięta jak guma od majtek :twisted:

tos ty chyba nie widział naciagnietej oponki....205/40 na tej samej feldze co mówi piotre...(w koncu to felgi odemnie)

0ebff2f5153dd6e6.jpg

jutro moge zapodac z fotke z opona 215/40............... a opony typu 255 to mozna sobie włożyc do piaskownicy...albo doniczke na palme....

Posted

tos ty chyba nie widział naciagnietej oponki....205/40 na tej samej feldze co mówi piotre...(w koncu to felgi odemnie)

Obrazek

jutro moge zapodac z fotke z opona 215/40............... a opony typu 255 to mozna sobie włożyc do piaskownicy...albo doniczke na palme....

ale ja nigdzie nie napisałem, że się nie da :twisted: rant zabezpieczający felge przed zarysowaniem który znajduje się na oponie, tutaj się nie sprawdzi :biggrin: