Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 TDI - brak komunikacji ze sterownikiem ECU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Zastanawiam się czy nie podać na pin 16 plusa, skoro powinien tam być po włączeniu stacyjki ?

Opublikowano

Skoro na przekaźniku na wyjściu jest 12V po zapłonie, a na pinie 16 przy BCM2 nie dochodzi, to gdzieś po drodze musi być przewód uszkodzony.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę jeszcze raz i w razie dalszego braku podam na krótko .

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem dziś ponownie , +12 V jest po załączonej stacyjce na pinie 16tym .

Opublikowano
  • Autor

Widzę ze będę musiał zaciągnąć furkę do serwisu.

Opublikowano
  • Autor

Ktoś może polecić serwis autoryzowany lub nie na Śląsku?

Opublikowano
  • Autor

Walka trwa. Pytanie czy w A4 B8 jest wyłącznik przeciążeniowym pompy paliwa? Ewentualnie zabezpieczenie przy akumulatorze które należy wymienić przy wymianie aku (tak jest w BMW) . Ewentualnie czy ktoś posiada schemat elektryczny układu paliwowego ? Szczególnie chodzi mi o opis kostek pompy paliwa i sterownika pompy (przy baku). Dodam ze sygnały z wału i walka są . Auto na Plaku pali. Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor

Widzę ze wszyscy na wakacjach . Jak uda mi się rozwiązać problem- podam rozwiązanie mojej zagadki.

Opublikowano
19 godzin temu, Crasher2000 napisał:

Pytanie czy w A4 B8 jest wyłącznik przeciążeniowym pompy paliwa? Ewentualnie zabezpieczenie przy akumulatorze które należy wymienić przy wymianie aku (tak jest w BMW) . 

Nie ma czegoś takiego. Przy aku jest tylko klema pirotechniczna odcinająca napięcie z aku przy wypadku.Gdy zostanie odpalony ten ładunek nie masz nigdzie napięcia. 

Opublikowano
  • Autor

A to dobrze ze nie zamontowali , a wyłącznik w razie przeciążenia ? W B5 był. Przydałby się jakiś schemat elektryczny , gdzie powinien wchodzić plus na moduł sterowania pompą . Jeżeli kabel idzie bezpośrednio z przekaźnika E w skrzynce z ECU do modułu sprawa byłaby prosta. Sprawdziłem u mnie nie ma pompy przed filtrem , tam tez szukałem przyczyny. 

Opublikowano

Z przekaźnika J317 z pinu nr.2 idzie zasilanie (brązowo-zielony przewód) do sterownika silnika na pin nr. 69, 94-ro pinowej wtyczki B ra dolnym rysunku. Sprawdź u siebie.

20220802_201244.jpg

Opublikowano
  • Autor

Przekaźnik J317 to zasilanie zacisku 30 i ECU . Tu komunikacja przywrócona . Został problem przekaźnika E i zasilania sterownika pompy paliwa. Brak zasilania na kości B j pinie 69 rozumiem ze może mieć związek z brakiem ciśnienia na listwie . Pytam bo chciałem zrozumieć tok postępowania .

Opublikowano
32 minuty temu, Crasher2000 napisał:

Brak zasilania na kości B j pinie 69 rozumiem ze może mieć związek z brakiem ciśnienia na listwie . 

Jest to zasilanie sterownika silnika. Jak go będzie brakowało mogą różne inne komponenty nie działać.

Opublikowano
  • Autor

Ok, sprawdzę . Przy okazji zasilanie z przekaźnika E idzie na sterownik pompy ? Jakiekolwiek sygnały odpowiedzialne za  prace silnika są powiązane również z modułem komfortu ?

Opublikowano

W module komfortu znajduje się zezwolenie startu. 

Opublikowano
  • Autor

Na pinie 69 jest 0,88 V . Zasilanie na przekaźniki E jest.

Opublikowano

Więc brakuje zasilania na pinie 69. Podaj je na próbę z aku (lub z podszybia z terminalu +) sprawdź czy wystartuje.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Uzupełnij w profilu poprawnie kod silnika.

Opublikowano
  • Autor

Dalej nic , wciąż błąd P025C00. Na które piny trzeba podać prąd żeby ruszyła pompa w baku ? Bo są cztery kable. 

ACD12A6B-66E2-456B-8D0C-0AA890195BD6.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Uzupełniony CGLC