Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dźwięk skrzyni prędkość 70/90km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jak w temacie na 4B i 5B osiągając prędkość od 70km/h do 90km/h obojętnie czy jadąc na 4 czy 5 jest takie dziwne wycie jakby skrzyni, takie łłłuuuu słyszalne dość dobrze w kabinie nawet z radiem powyżej tej prędkości (wycie) ustępuje poniżej tej prędkości również.. Najbardziej słychać te wycie jadąc 80/85km/h.. Aha i dźwięk jest mocniejszy bardziej tee łuułuuu jak samochód wspina się pod górkę i silnik ma trochę ciężej mocniej napędza auto, z górki gdy silnik nie napędza jest cisza. Tak nieraz się przysłuc**je i wydaje mi się bo to dźwięk wydobywa się z przodu jakby bardziej prawa strona pasażera, jakiś przegub coś ze skrzyni bardziej od prawej albo mam takie wrażenie. No mówię ale tylko przy tej prędkości ja nie wiem co to ma do rzeczy, a ta prędkość jest najbardziej optymalna do poruszania się po drodze :facepalm: Już czasami mnie to na tyle denerwuje że albo jadę 100 albo poniżej 70 i jest cisza . 

Edytowane przez FabianB

Opublikowano

Jakie masz ciśnienie w oponach? Do sprawdzenia łożysko z prawej (auto na lewarek, koło odkręć i spróbuj poruszać na boki, lewo/prawo piastą.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Langista napisał:

Jakie masz ciśnienie w oponach? Do sprawdzenia łożysko z prawej (auto na lewarek, koło odkręć i spróbuj poruszać na boki, lewo/prawo piastą.

Ciśnienie 2.2/2.3, okej muszę sprawdzić 

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze cię zapytam ale koło muszę zdejmować? Jest zespolone z piastą więc będzie większa siła jak poszarpie i prędzej wyczuje jakiś luz? Chyba że przegub trzyma, Czy tak to nie działa?. W golfie 5 właśnie tak wyczaiłem te łożysko z tyłu przy zmianie opon koło dokręcone a tu lata góra dół ?

Opublikowano

Tak możesz równie dobrze znaleźć luz na wahaczach, a tu trzeba samo łożysko piasty wykluczyć