frsh95 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) Jak w temacie. Mam problem, auto gwiżdże, świszczy przy dynamicznym dodaniu gazu ale tylko od 2 tys obrotów i tylko na ciepłym silniku. Na biegu jałowym tego nie ma. 2.0 ALT PB + LPG Sory za krotki log dynamiczny ale robilem na szybko i nie mialem jak sie rozpedzic. Zreszta problem dotyczy wlasnie pisku od 2tys obrotow do ok 3 on trwa, wiec chyba wartosci powyzej i tak by nic nie dały. Dzieki za zrozumienie. Dynamiczny log: Dynamiczny log Statyczny log Proszę o analize i pomoc. Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez frsh95
przem8 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Na jakim paliwie ten log? Jeśłi na gazie to masz za bogato, poza tym to nic nie ma do świszczenia. Jeśli na benie logi to masz nieszczelność zapewne, bo korekty powinny być jak najbliżej 0.
frsh95 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Godzinę temu, przem8 napisał: Na jakim paliwie ten log? Jeśłi na gazie to masz za bogato, poza tym to nic nie ma do świszczenia. Jeśli na benie logi to masz nieszczelność zapewne, bo korekty powinny być jak najbliżej 0. Kurcze zrobilem na gazie i nawet sie nad tym nie zastanowilem. Zrobie jutro logi moze na benzynie. A macie jakis pomysł gdzie szukać tej nie szczelnosci, swiszczy bardziej od strony kierowcy. Wszedzie tematy na necie tylko diesel i chodzi o turbine, a u mnie tego nie ma i nie wiem nawet w jakim kierunku szukac przyczyny.
przem8 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 W dolot trzeba dmuchnąć dymiarką albo zrobić na patencie kompresorem.
Rekomendowane odpowiedzi