Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio 2 din Android.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomoże ktoś i powie,  lub podpowie gdzie najlepiej podpiąć (+) pod radio android 2 din (Chinczyk) aby uruchamiało się po stacyjce. Czytałem dużo postów ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. Bezpieczniki 37 mało zadawalajacy efekt, bo działa tylko jak kluczyk w pozycji zapłonu więc muszę stać na światłach bo mam przełącznik AUTO, żeby radio grało. Ma ktoś jakoś sensownie ten (+) podpiety?. Pozdrawiam  i z góry dziękuję.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.09.2022 o 20:33, MaxRafi206 napisał:

Witam, pomoże ktoś i powie,  lub podpowie gdzie najlepiej podpiąć (+) pod radio android 2 din (Chinczyk) aby uruchamiało się po stacyjce. Czytałem dużo postów ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. Bezpieczniki 37 mało zadawalajacy efekt, bo działa tylko jak kluczyk w pozycji zapłonu więc muszę stać na światłach bo mam przełącznik AUTO, żeby radio grało. Ma ktoś jakoś sensownie ten (+) podpiety?. Pozdrawiam  i z góry dziękuję.

Musisz znaleźć w oryginalnej wiązce czerwonego plusa który po wyjęciu klucza ze stacyjki się odłącza a żółty od kostki z  radia dać do stałego plusa żeby pamięć była podtrzymana. Jak podłączysz plusa od radia do stałego to ci będzie akuma padała.

Masz na pewno te 2 czerwone plusy musisz tylko sprawdzić który jest stały a który nie i wszystko dobrze podpiąć. Radio wtedy będzie się włączało i wyłączało po przekręceniu kluczyka.

Opublikowano
1 minutę temu, Kajdasz napisał:

Musisz znaleźć w oryginalnej wiązce czerwonego plusa który po wyjęciu klucza ze stacyjki się odłącza a żółty od kostki z  radia dać do stałego plusa żeby pamięć była podtrzymana. Jak podłączysz plusa od radia do stałego to ci będzie akuma padała.

Masz na pewno te 2 czerwone plusy musisz tylko sprawdzić który jest stały a który nie i wszystko dobrze podpiąć. Radio wtedy będzie się włączało i wyłączało po przekręceniu kluczyka.

W wiązce radia w B7 nie ma 12V po stacyjce bo uruchomienie radia odbywa się poprzez CAN BUS.

Miernik do ręki i szukaj w puszce bezpiecznika  po zacisku 15. 

Opublikowano
Teraz, Muskel1 napisał:

W wiązce radia w B7 nie ma 12V po stacyjce bo uruchomienie radia odbywa się poprzez CAN BUS.

Miernik do ręki i szukaj w puszce bezpiecznika  po zacisku 15. 

Dobra sorry ja w b5 tak miałem bo grzebałem myślałem że w b7 jest tak samo 

Opublikowano
4 minuty temu, Kajdasz napisał:

Dobra sorry ja w b5 tak miałem bo grzebałem myślałem że w b7 jest tak samo 

No nie jest. Instalacje i elektronika między B5 a B7 to duża różnica.

Tak jak pisałem, albo podciągnięcie +12V po stacyjce z puszki bezpieczników, albo ze stacyjki albo kupno odpowiedniego pod radio dekodera CAN BUS.