Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak podłączyć concert I do samochodu bez ori radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dostalem ostatnio radyjko concert I na kasete i przy podlaczeniu problem: dzialaja tylko przednie glosniki i radio dziala tylko po wlaczeniu zaplonu, z kodow wynika ze nie bylo radia i ze jest 8 glosnikow, kupilem samochod bez radia, pod zaslepka sa dwie kostki, czarna i brazowa ( w tej kostce od glosnikow sa cztery wejscia), w samochodzie naliczylem sie max 6 glosnikow, jak podlaczyc wszystkie glosniki (bez mostka) jest jakis sposob i jak podlaczyc radio zeby dzialalo bez przekrecania kluczyka, dzieki za podpowiedzi, pozdrawiam

7a92b4ba66c733a3m.jpg

jesli ktos zna oznaczenie tych symboli to prosze o wyjasnienie i prosze o wyjasnie jak w samochodach w ktorych gra concert I dzialaja wszystkie glosniki, jesli ktos ma concerta I to bardzo prosze zeby sprawdzil jak to jest podlaczone

Opublikowano

Tutaj masz opis kostki iso w radiu orgi. http://www.studio24.prv.pl/ a co do głośnikow na tył to jeżeli masz orgi. głośniki to powinieneś mieć mini kostkę iso

Opublikowano
jesli ktos zna oznaczenie tych symboli to prosze o wyjasnienie

Na stronie podanej przez kolegę Krzy0 jest wszystko dokładnie opisane.

Ponieważ nie miałeś ori radia, możliwe, że niektóre piny w kostce zasilającej mają inną lokalizację i dlatego radyjko gra tylko przy włączonym zapłonie.

Prosty przykład: pin nr3 w Delcie to +12V, a w Concercie to linia diagnostyczna K.

prosze o wyjasnie jak w samochodach w ktorych gra concert I dzialaja wszystkie glosniki

W samochodach z ori radiem tylne głośniki są aktywne (żółta kostka miniISO o której pisał kolega wyżej), a Ty masz pasywne (pasywne były też chyba w zestawieniu z ori radiem Beta) i to jest przyczyna dlaczego tył nie gra.

Według mnie wyjścia są dwa:

1.rezygnacja z ori radia, i montaż radia nieorginalnego.Najprościej i najłatwiej!

2.pozostawienie ori radia + zakup i montaż oryginalnego aktywnego tyłu.

Do wyboru, do koloru :wink:

Pozdrawiam!

[ Dodano: 05-04-2007, 21:57 ]

6f5950b886d301ffm.jpg

Opublikowano

Trzecia możliwość to dokupienie kostki mini-ISO (żółtej) i wzmacniacza, który napędzi tylne głosniki.

Opublikowano
  • Autor

wybiore chyba taka opcje ze przerobie instalacje, tylko jeszcze nie wiem co znaczy S-Kont, jezeli ktos chcialby zamienic sie na glosniki tylne to prosze o kontakt, ja mam oryginalne glosniki pasywne i chce zamienic na oryginalne glosniki aktywne, jescze raz zapytam dla upewnienia- jezeli chodzi o zasilanie radia intetresuje mnie tylko gniazdo A? pozdrawiam

Opublikowano
jescze raz zapytam dla upewnienia- jezeli chodzi o zasilanie radia intetresuje mnie tylko gniazdo A?

Tak.

tylko jeszcze nie wiem co znaczy S-Kont

+12V po kluczyku, ale może jeszcze ktoś potwierdzi dla pewności.

Pozdrawiam!