Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiennik reflektora TYC w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam, że ,,odgrzewam", bo jest trochę o moim problemie na forum. W lutym tego roku zakupiłem reflektor TYC-20-0008-05-2 lewy.Unikam, jeśli nie muszę, jazdy nocą. Ostatnio jednak wypadło mi wracać z trasy nocą, a z powodu tej właśni lampy jazda okazała się trudna. Światło mijania ustawione było w miarę ok., natomiast drogowe świeciło po koronach drzew. Mechanik próbował ustawić, potem diagnosta. Ustawił tak, że św. mijania dają światło krótsze, a drogowe jednak nie świecą już po koronach drzew. Jeśli ktoś miał problem z tą lampą i może wie, jak można ustawić w niej tą żarówkę od ,,długich"? Może coś przerobić w jej ustawieniu? Sprzedawca chce, by mu wysłać reflektor, w celu sprawdzenia przez producenta, a ja nie wiem, jak długo nie będę mógł jeździć autem.

Opublikowano

Zamienniki są nic niewarte i takie klocki z nimi wychodzą.

Kup oryginalną używaną i po problemie.

Opublikowano
1 godzinę temu, hanko napisał:

Witam, przepraszam, że ,,odgrzewam", bo jest trochę o moim problemie na forum. W lutym tego roku zakupiłem reflektor TYC-20-0008-05-2 lewy.Unikam, jeśli nie muszę, jazdy nocą. Ostatnio jednak wypadło mi wracać z trasy nocą, a z powodu tej właśni lampy jazda okazała się trudna. Światło mijania ustawione było w miarę ok., natomiast drogowe świeciło po koronach drzew. Mechanik próbował ustawić, potem diagnosta. Ustawił tak, że św. mijania dają światło krótsze, a drogowe jednak nie świecą już po koronach drzew. Jeśli ktoś miał problem z tą lampą i może wie, jak można ustawić w niej tą żarówkę od ,,długich"? Może coś przerobić w jej ustawieniu? Sprzedawca chce, by mu wysłać reflektor, w celu sprawdzenia przez producenta, a ja nie wiem, jak długo nie będę mógł jeździć autem.

Projektor od świateł mijania ustawia się względem świateł drogowych,powinny być przynajmniej 2 śrubki na projektorze pod którymi znajdują się grube podkładki silikonowe do regulacji. Lampy ori są już ustawione,możliwe że w zamiennikach trzeba samemu to zrobić,lampa na stół pod zasilacz i ustawiasz,zaraz wkleję filmik jak to ma wyglądać.

Czyli snop światła drogowych ma trafić centralnie w miejsce gdzie wiązka światła mijania ma załamanie przechodzące na oświetlanie pobocza.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Mógłbyś podać foto, w którym miejscu są te śrubki?

Opublikowano

Na końcu filmu widać śrubki i białe podkładki silikonowe

https://youtu.be/8tPL8iuzv6U

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info, lampa na stół, ale nie znalazłem nic, co by regulowało długie. To tania podróba made in Taiwan. Dziś zamówiłem w sklepie miejscowym nową, jutro będę ją miał, jakaś deko, czy coś takiego. Napiszę, jaki efekt. przy okazji mam nauczkę, by nie kupować niektórych rzeczy w sklepach internetowych, bo reklamacje to droga przez mękę. 

Opublikowano

Mogłeś kupić ori używkę,za 100 zł bez problemu byś wyrwał,tam tylko żarówki wsadzasz i tyle,bez żadnych ustawień świateł. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Jest nowa lampa DEPO, tylko nie mogę wyjąć silniczka z TYC. Przekręca się o ok. 50 stopni w prawo i  przy próbie pociągnięcia do przodu rusza z odbłyśnikiem. Boje się pociągnąć mocniej, by czegoś nie urwać. Dziś sobota i trudno u mnie o speca. Z montażem żarówek i samej lampy poradzę sobie, ale silniczka nie przekładałem jeszcze.

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Serdeczne dzięki za rady i filmiki, DEPO zmontowane,  nic jeszcze nie regulowałem, dopiero jutro pojadę ustawić dokładnie. Na ścianie jest prawie dobrze, drogowa świeci w punkcie załamania światła mijania. Przed chwilą przejechałem kilka kilometrów po nieoświetlonych drogach i jest dużo lepiej, niż na TYC. Co do używki, też tak pomyślałem, tylko za 100-200 zet to musiałbym oddać do regeneracji, a to koszt powyżej nowej. Pozdrawiam