Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nagłośnienie sufit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam audi a4b7 w sedanie, mam fabryczne nagłośnienie, nie żadne bose tylko zwykłe radio 2din z ekranikiem (nie rnse) i jakieś tam głośniki.

Jak na fabryke, grają o niebo lepiej niż w bmw czy innych autkach, ale jednak czuje niedosyt i chciałbym coś więcej.

Mianowicie na pewno chciałbym zamienić głośniki fabryczne które już mam w drzwiach przednich jak i tylnych na coś konkretniejszego, oraz myślałem żeby dołożyć coś w suficie, coś w stylu jak miały bmw e36 combi, które miały 2 głośniki nad głową z tyłu.

No i dodatkowo mam ten centralny pod przednią szybą głośnik i z tyłu na tylnej półce coś tam jest, ale wiadomo że chciałbym coś lepszego.

Macie jakieś na prawdę godne polecenia głośniki którymi można zastąpić fabrykę, oraz jakieś które fajnie dopełnią ten dźwięk w suficie.

Pozdrawiam

Opublikowano

bump

Opublikowano

W suficie nie masz miejsca na głośniki, żadne. BMW sobie to przewidziało i dali miejsce żeby upchać tam te głośniki, w audi nie ma tam nic, musiał byś rezać całe mocowania + wycięcia w podsufitce, co po Twoim podejściu do tematu stwierdzam, że jest niewykonalne. 

Zacznij od wytłumienia drzwi, jak to nie wystarczy to zmień głośniki na Bose, zestaw idzie za 300-400 zł wyrwać. Jak boisz się pracy z wiązkami to nie podchodź nawet do tematu, bo podkładając inne głośniki warte polecenia (Audio System Evo R165 np.) też trzeba pruć wiązkę.

• Dzięki 1