Jump to content
IGNORED

Auto traci moc po 10s od odpalenia


llikepancakes1
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu mam problem w swoim audi a4 b7 2.7 TDI samochód po 10 sekundach od odpalenia traci moc wcześniej zapalił się check który pokazywał słaba przepustowość powietrza w EGR lecz EGR 2 miesiące temu był wymieniany dodam też że stało się to po wypalaniu DPF wie ktoś gdzie szukać przyczyny.

Link to comment
Share on other sites

Autoscan?

Link to comment
Share on other sites

Jaki przebieg?

Jaka jest wartość popiołu i różnicy ciśnień w DPF?

DPF pierwszy czy już  wymieniany/czyszczony?

Link to comment
Share on other sites

20 minut temu, Muskel1 napisał:

Jaki przebieg?

Jaka jest wartość popiołu i różnicy ciśnień w DPF?

DPF pierwszy czy już  wymieniany/czyszczony?

Przebieg 345 tys

Samochód mam od lutego więc ja DPF nie ruszałem i poprzedni właściciel też raczej nic z nim nie robił więc raczej jest od nowości i dlatego się zastanawiam czy zawalony jest dpf czy jednak problem z egr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Odczytaj wartości, o których pisałem to będziesz wiedział jak sytuacja DPF  wygląda.

Link to comment
Share on other sites

Odpalasz i jedziesz to auto ma moc a jak odpalisz i poczekasz przed jazda to nie ma mocy? Odlacz egra na zgaszonym silniku i zobacz jak wtedy bedzie wygladala sytuacja.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...