Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Mam problem z moim autkiem A4. Do wczorajszego popoludnia moje autko chodzilo bez zastrzezen.Niewiem co sie stalo Wczoraj moje autko chodzilo bez zastrzezen do przyspieszania itp.Wracalem do domciu i nawet sobie pociskalem na autostradze.Bez problemu dojechalem do domciu.I jak juz bylem na miejscu to po jakiejs godzinie musialem jechac do sklepu.Wiec wsiadlem do samochodu Odpalilem autko bez problemu i ruszylem.po przejechaniu moze 100 m. zorientowalem sie ze cos jest nie tak?? Autko nagle stracilo moc i to sporo.Bo zwykle mial kopa powyzej 2500obr. a teraz nic kompletnie nic.Jedzie tak wolno i tak sie rozpedza ze szok.Zauwazylem jeszcze ze autko zaczelo kopcic na niebiesko,a nidy wczesniej niewidzialem u siebie zadnego dumka.Wrucilem wiec do domu z powrotem z mysla ze moze cos sie przyblokowalo albo zapchalo? Dzis postanowilem wiec sprobowac odpalic i sie przejechac.Autko odpalilo bez problemu ale jak przygazowalem to widzialem dym za samochodem.Z przyspieszeniem i mocą jest tak samo jak wczoraj po poludniu.Wiec niewiem co sie stalo.Jeszcze jedna sprawa mnie zaciekawila.Poniewaz wczesniej pod maska bylo slychac cykanie jak tylko przekrecilem stacyjkne zawor (N75)

A teraz wogule go nieslychac i to od razu mnie zastanowilo dlaczego??

Moze koledzy wiecie co moglo sie stac.moze jakas nieszczelnosc sie zrobila? a moze co innego? :confused4:

Opublikowano

proponuję podłączyć VAG'a i sprawdzić błędy, bo tak to ciężko coś stwierdzić...

jak na samym początku czytałam Twoją wypowiedź, to myślałam, że może przepływka...

sprawdź logi!!!!!!! :gwizdanie:

Opublikowano

przepływka albo zawór ,sprawdź VAGiem

Opublikowano
  • Autor

Jutro właśnie jadę podłączyć go pod VAG-a.

Jak juz będzie po testach to opisze co było.:)

Dzięki...

Opublikowano

posprawdzaj przewody podcisnienia :naughty:

Opublikowano

ja stawiam na przepływke, ale mi przy padniętej kopci na czarno :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

posprawdzaj przewody podcisnienia

Może bym i posprawdzał ale u nas leje od piątku wiec pogoda typowo barowa :)[br]Dopisany: 26 Kwiecień 2009, 21:27_________________________________________________

ja stawiam na przepływke, ale mi przy padniętej kopci na czarno

Ja również stawiam na przepływke bo poczytałem troszkę forum i znalazłem podobne wątki Wiec może to jest właśnie to :) Okaże sie po VAG-u :)

Opublikowano

no, jak Ci się nie chce wkręcać na obroty, to na pewno przepływomierz, tylko kup sobie w ASO

ja kupiłam jakiś nie ori i mi padł na amen po 2 miesiacach, chociaż ja w końcu mam 2,5 tdi, to trzeba brac poprawkę :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

no, jak Ci się nie chce wkręcać na obroty, to na pewno przepływomierz, tylko kup sobie w ASO

nie byłbym taki pewien ze to przepływomierz bo wtedy kopci na czarno, sparwdz weze podciśnienia i zawór N75 oraz weze dolotowe, jezeli na Vagu wyskoczy błąd 0575 to wszystko jasne przeładowanie turbiny

Opublikowano
  • Autor

nie byłbym taki pewien ze to przepływomierz bo wtedy kopci na czarno, sparwdz weze podciśnienia i zawór N75 oraz weze dolotowe, jezeli na Vagu wyskoczy błąd 0575 to wszystko jasne przeładowanie turbiny

Autko stoi u mechanika i tak jak pisałeś wyskoczył błąd 0575 ale nie tylko tej jeden bo był jeszcze jeden lecz niezapamietalem symbolu.W każdym bądź razie autko będzie gotowe na jutro.Wiec będzie żyło :good::)[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2009, 14:36_________________________________________________Autko juz po operacji :) Przyczyna choroby było: Sensory podciśnienia,a także co mnie najbardziej zabolało to padnięta turbinka :kwasny: Poszły wszystkie łopatki i miała luzy.Wiec wymiana była konieczna.Ale juz po wszystkim i teraz autko hula jak nowe :> Koszty były troszkę większe niż zakladalem ale czego sie nierobi dla swoich dzieci :tongue4: