smolkens Opublikowano 13 Listopada 2022 Opublikowano 13 Listopada 2022 (edytowane) Cześć! Od tygodnia walczę z moją B6. Podczas jazdy na autostradzie, skończył mi się gaz i auto zgasło. Początkowo myślałem, że winna jest pompa paliwa (popiskiwała po przekręceniu kluczyka). Wymieniłem na używkę sprawną. Co ciekawe, auto odpaliło ale pokazywało pełny zbiornik paliwa. Wyciągałem pompę i przełożyłem mój pływak. Auto przestało odpalać, lecz pokazuje normalnie poziom paliwa. Późniejsze wymiany pływaka już nic nie zmieniły. Zainteresowałem się więc przekaźnikami. Jeden z nich o numerze 369 przykuł moją uwagę. Nasi chyba już tam byli i jest coś kombinowane. Stwierdziłem, że to on może być winowajcą i zamówiłem używany oryginał. Ku mojemu zdziwieniu na nowym przekaźniku auto w ogóle nie kręci. Jako, że to używka to odesłałem i napisałem sprzedającemu że jest nie sprawny. Zamówiłem drugi. Niestety na drugim też rozrusznik w ogóle nie kręci. Ktoś może się domyśla o co chodzi? Dodaje od razu zdjęcia tego modzonego przekaźnika. Dodam jeszcze, że jak podałem z aku napięcie na pompę to auto na starym przekaźniku zapala. P Edytowane 13 Listopada 2022 przez smolkens
smolkens Opublikowano 14 Listopada 2022 Autor Opublikowano 14 Listopada 2022 Aktualizacja: Ciekawa sprawa bo na bezpieczniku pompy (F28) nie ma napięcia. Na wtyczce od pompy paliwa pokazuje się około 5v. Czasami skacze pod 9v. Po przekręceniu kluczyka słyszę, że elektrozawór od instalacji gazowej „klika”. Ktoś spotkał się z czymś podobnym?
smolkens Opublikowano 17 Listopada 2022 Autor Opublikowano 17 Listopada 2022 Poradziłem sobie z problemem. Winowajcą był Januszowski system antykradzieżowy typu wyłącznik z lampki nocnej. Niestety wyłącznik nie wytrzymał ciśnienia i się wypalił. Był on schowany pod skórą mieszka. Dla potomnych zostawię informacje: Po swapie z manuala, przekaźnik 369 nie jest potrzebny. Można zrobić zworkę na stykach 50Z i 50A by rozrusznik kręcił. IMG_0053.MOV
Rekomendowane odpowiedzi