Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy przy kodowaniu sterownika abs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy , przełożyłem sterownik pompy abs  i mam problem z zakodowaniem , stare kodowanie nie wchodzi , nowe niby wchodzi ale wychodzą mi błędy,  martwią mnie 2: 01794 - nieprawidlowy vin w sterowniku , oraz skrzynia w sterowniku automatyczna zakodowana a ja mam manualna , również ten błąd, reszta to standardowo wywala abs ESP i hamulec. Jesteście w stanie mi pomóc jak poradzić sobie z zakodowaniem mojego vin oraz skrzyni  z automatu na manualna? 

A4 b8 2009r 100kw 2.0

Opublikowano

Najpierw musisz skopiować kodowanie ze starego sterownika (lub z wcześniejszego autoscanu jeżeli taki posiadasz.  Montujesz nowy, wchodzisz w sterownik abs, wchodzisz w dostęp upoważniony, wpisujesz kod 61378, następnie wchodzisz w długie kodowania i wklejasz kodowanie ze starego sterownika. Po tym zabiegu vin powinien się przyuczyć. 

Opublikowano
  • Autor

Nie chce mi przyjąć starego  kodowania, a wyskakuje mi nowe tzn z sterownika nowego 

Moje stare to 160500 , a nowe co się wyświetla to 080500. Dodatkowo jest błąd od tej skrzyni że wyświetla się mi że niezgadza się,  czuje ze sterownik od automatu,  a ja mam manualna. Co radzicie?

Opublikowano

Wprowadziłeś login przed kodowaniem?

Opublikowano
  • Autor

Tak ale nie jestem pewien czy ten co ty podałeś czy ten z końcówka 168, , wrócę z pracy to spróbuję tym twoim 

Opublikowano

Ten jest prawidłowy 61378

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę I dam znać po 15 , jeśli będę miał jakimproblem odezwę się,  na chwile o cena dzięki ?

Opublikowano
  • Autor

Pompa się zakodowala , ale wywala mi błędy w silniku: 4698 i 4699 

W abs : 01486 , 01044 I 01435, co mam zrobić?

Opublikowano

Pełny autoscan i go tu wrzuć.

Opublikowano

Masz uruchomiony test funkcjonalności, który musisz pomyślnie zakończyć.

Opublikowano
  • Autor

Robiłem to i nic nie dało,  wina leży w sterowniku , wymieniłem na stary i wszytko jest ok , ten zwrócę i zamówię inny i zobaczę co będzie,  jeśli nadal to samo będę szukał głębiej.  Dzięki za pomoc , na pewno w razie w chętnie skorzystam z twojej pomocy jeśli zechcesz 

Opublikowano

Dlaczego wymieniłes sterownik na inny? co było nie tak z oryginalnym?

Opublikowano
  • Autor

Miałem 1as a chce dokodowac tmps i ewentualnie system aha , a tylko 1at to obsługuje 

Opublikowano

Ok. 

Opublikowano
  • Autor

Uważasz że to zły pomysł ,nie miałem tych systemów i ciekaw jestem, może ty się wypowiesz co o nich myślisz?

Opublikowano

Aktywny TPMS jest przydatny. Auto Hold przy manualnej skrzyni biegów uważany jest za zbędny. Przydaje się moim zdaiem w sumie przy manualu w czasie ruszania na wzniesieniu.

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję jeszcze raz chodzby dla tego tpms, jeśli będzie kicha to odpuszczę ? Dzięki za poświęcony mi czas 

Opublikowano
7 minut temu, daniel06081991 napisał(a):

Spróbuję jeszcze raz chodzby dla tego tpms, jeśli będzie kicha to odpuszczę ? Dzięki za poświęcony mi czas 

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Założyłem już drugi sterownik I zakodowalo się prawidłowo,  zatwierdziłem ciśnienie i jest ok . Więc powinno być ok.

A teraz pytanie czy po przekręceniu zapłonu przed zapaleniem powinna palić się kontrola żółta tmps?