Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Wymiana zaworu podcisnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie, mam nadzieję, że dobry dział. :)

Zrobiłem dziś diagnostykę z jednym polecanym (wiadomo jak to jest) i wyszło, że do wymiany mam "zawór podciśnienia" - osoba chcąca wymienić ten zawór, powiedziała, że nie ma on numeru, w ASO nie kupię, tylko regeneracja lub kupno używanego. Kolo powiedział, że ten zawór jest przy turbinie i całość można wymienić razem z nią. Sorry za to, ale ja w kwestiach silnikowych jestem noga. :embarrassed:

Opublikowano

pokazał Ci palcem o który zawór chodzi? Wrzuć fotę.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie nie (nie mogę wrzucić foty). Specjalnie jechałem z pracy, a teraz w niej jestem i będę do późna (auto zostało). Dopiero jutro miałbym okazję. Coś tam gaworzył o membrance. Zobaczymy jutro, zrobię fotkę i wrzucę tutaj. Na razie wstrzymałem go z wszelkimi pracami.

Opublikowano

Pewnie chodzi o ten zawor sterujacy wychyleniem kierownic w turbinie. Rzeczywiscie w aso ta czesc nie jest dostepna osobno. Z drugiej strony nie musi byc to wcale to, mogly sie kierownice zapiec. Gdzies widzialem ze te zaworki regeneruja ale nie pamietam juz gdzie.

Opublikowano

no właśnie nie. Specjalnie jechałem z pracy, a teraz w niej jestem i będę do późna (auto zostało). Dopiero jutro miałbym okazję. Coś tam gaworzył o membrance. Zobaczymy jutro, zrobię fotkę i wrzucę tutaj. Na razie wstrzymałem go z wszelkimi pracami.

za mało informacji, niech pokaże Ci o który zawór mu chodzi i wszystko będzie jasne.

Opublikowano
  • Autor

turbo mi rozebrali i kierownice były ok. Sprawiali wrażenie, że wiedzą co robią, a ja, że wiem co do mnie mówią :> Głównie dzięki forum.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

chodziło o to:

zdjcie0831.th.jpg

Podmieniłem i po jeździe wymieniłem na stałe. Mój samochód dawno się tak nie zachowywał :naughty: Aż nie chciało się z niego wychodzić. Dawca nieznany, ale mam nadzieję, że organizm nie odrzuci przeszczepu. Koszt 300PLN z robocizną.

Co ciekawe odpinałem wężyk dochodzący do tej membrany i rzeczywiście nic przez nią nie przechodziło, tylko myślałem, że to coś grubszego jest. Na szczęście to tylko ona, reszta jest w jak najlepszym porządku (na razie :) )

Auto już nie wydziela czarnej zasłony podczas przyspieszania, nie ma overboost (ok 3500rpm), ładnie się wkręca, równiutko. Dodam, że jak go w końcu oddawałem to już zero kompletne, Audi z silnikiem od kosiarki.

Błąd miałem taki:

Code 001: 17964 P1556 sporadic Turbo super charger boost sensor (A) circuit: control limit not reached

Miłego dnia !!!