mati07 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Panowie mam pytanie może miał ktoś taki przypadek, albo ma pojęcie o tym temacie. Czy wybite zerwane gumy w górnych wahaczach, mogą powodować wibracje przy szybszej jeździe powyżej 120. Resztę zawieszenia mam porobione felgi były prostowane opony już drugi kplt wcześniej goodyery używane teraz nowe nexeny 235/40 r18. Łożyska we flanszach w skrzyni były robione a jak wibracje były tak dalej są. Nie wiem może teraz takie opony badziewne sprzedają bo idealnie to nie chodziły na wyważarce ani jedne ani drugie a profil jest mały szeroka opona już rozkładam ręce. Z góry dzięki za pomoc
pelonek1 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Opublikowano 23 Grudnia 2022 4 godziny temu, mati07 napisał(a): Czy wybite zerwane gumy w górnych wahaczach, mogą powodować wibracje przy szybszej jeździe powyżej 120. Wymień to zobaczysz czy to to, chociaż obawiam się że nic się nie zmieni. Tak czy inaczej to jak są zerwane to kwalifikują się do wymiany.
Sowa80 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) I jak wymiana pomogła? Ja mam bicie od 100 do 140kmh. (wibracje w kierownicy i slyszalny lekki szum). Edit. lewa piasta była krzywa. Edytowane 2 Maja 2023 przez Sowa80
Rekomendowane odpowiedzi