Magik1978 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Hej, mam taki problem z Audi A4 B7 Avant 2007 rok, silnik 2.0 TDI , BPW, automat multitronic. Od około 3 tygodni nie zawsze , co jakiś czas mam dziwne głuche stuki z okolicy silnika , jak otworzę klapę to ewidentnie z lewej strony . To stukotanie słychać zarówno jak samochód stoi na luzie odpalony jak i przy jeździe np.70-100km/h. Prędkość tu nie ma znaczenia. Stuki te są tej samej częstotliwości. Sam silnik chodzi płynnie, obroty nie drgają, praca silnika jest równa, to tak jakby coś obok terkotało, raz głośniej a raz w ogóle nie słychać lub bardzo słabo.' Wczoraj znowu zaczęło głośniej...macie forumowicze pomysł co to może być? W załączeniu nagrania dźwiękowe tych odgłosów ...na pliku audi1 wyraźniej słychać jakby w tle te stuki... audi1.mp4 audi2.mp4
VRGOOD Opublikowano 21 Stycznia 2023 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Podkładka pod wtryskiem, podobny dzwięk
marcy007 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Słyszę pukanie. Mi to wygląda na wałek rozrządu wytarta krzywka. Pokrywa do góry i oględziny.
Rekomendowane odpowiedzi